Izvor: Gde investirati arhiva vesti 16.01.2018

Ubijen Oliver Ivanović

Gde investirati 16.01.2018
Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović podlegao je povredama pošto je na njega pucano ispred prostorija stranke u svernoj Kosovskoj Mitrovici. Pucnji su upućeni iz automobila u pokretu. Direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj… »

Aleksandar Vučić: Ubistvo Olivera Ivanovića je teroristički akt

Gde investirati 16.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da je ubistvo predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se država Srbija u skladu sa tim prema tom aktu i odnositi… »

Azijske berze: Novi rekordi, investitori optimistični

Gde investirati 16.01.2018
Na azijskim berzama su u utorak cene akcija dotigle nove rekordne nivoe jer su ulagači optimistični u vezi rasta navećih svetskih ekonomija i zarada kompanija, dok se kurs evra prema dolaru i dalje kreće na najvišim nivoima u tri godine. MSCI indeks… »

NBS: Devizne rezerve NBS na kraju decembra iznose 9,9 milijarde EUR

Gde investirati 16.01.2018
Devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju decembra, prema preliminarnim podacima, iznosile 9,9 milijarde EUR, čime se obezbeđuje pokrivenost novčane mase M1 od 176 odsto i oko šest meseci uvoza robe i usluga. Bruto devizne rezerve su u decembru… »

Francuska planira da reguliše kriptovalute

Gde investirati 16.01.2018
regulaciju digitalnih valuta kako bi se nadzirala njihova eventualna upotreba za izbegavanje poreznih obveza i za finansiranje nezakonitih aktivnosti i terorizma. Ministar Le Maire poverio je zadatak izrade predloga potencijalnih propisa bivšem… »

Beograd traži najbolju biznis ideju, konkurs otvoren do 5. februara

Gde investirati 16.01.2018
Fondacija za mlade talente grada Beograda i Savet za zapošljavanje raspisali su konkurs za najbolju biznis ideju u 2018. godini, a prijave su otvorene do 5. februara. Ukupan nagradni fond iznosi milion dinara, s tim da će prvoplasirana ideja dobiti… »

Subvencijama do biznisa: Podsticaji vredni oko tri miliona evra

Gde investirati 16.01.2018
Nakon što su sve analize pokazale da su najveći korisnici subvencija stranci, Ministarstvo privrede promenilo je pravila. Kako bi se povećale šanse domaćim firmama da dobiju podsticaje, krajem 2016. godine usvojena je uredba kojom su limiti koji se… »

Poljski LOT povećava broj letova ka Beogradu i Zagrebu

Gde investirati 16.01.2018
Aviokompanija LOT Polish Airlines povećaće broj letova iz Varšave ka Beogradu i Zagrebu tokom predstojeće letnje sezone, prenosi EX-YU Aviation News. Poljski avioprevoznik će povećati frekfencu letova izmeđe poljske i sprkse prestonice sa devet… »

Shinzo Abe: Srbija ključna država za stabilnost Zapadnog Balkana

Gde investirati 16.01.2018
Premijer Japana Shinzo Abe izjavio je u Beogradu da je Srbija ključna država za stabilnost Zapadnog Balkana koji ima važnu geopolitičku poziciju. Abe je na konferenciji za novinare s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da je su odnosi sa… »

Povoljne cene bakra olakšavaju poslovanje RTB Bora

Gde investirati 16.01.2018
Svetsko tržište metala se oporavlja. Na Londonskoj berzi samo od druge polovine prošle godine, cene čelika i bakra porasle su za petinu. Povoljnije cene bakra olakšavaju i poslovanje Rudasko-topioničarskom basenu u Boru. U Vladi kažu da za RTB ima… »