Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 16.01.2018

Dačić u CG: Odnosi dve zemlje osnaženi EU integracijama

Glas Amerike 16.01.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je tokom zvanične posete Crnoj Gori da su odnosi Srbije i Crne Gore osnaženi u poslednjih pet godina i da želi da se dalji odnosi razvijaju u svim oblastima. Šef srpske diplomatije, nakon sastanka… »

Ubijen Oliver Ivanović, Srbija poručuje da je reč o "terorističkom aktu"

Glas Amerike 16.01.2018
Lider Građanske inicijative Srbija demokratija Pravda Oliver Ivanović ubijen je jutros u Severnoj Mitrovici. Na Ivanovića je pucao za sada nepoznati napadač ispred sedišta njegove stranke. Ubistvo Olivera Ivanovića osudili su najviši kosovski i… »

Fridom haus: Demokratija u Srbiji u padu u 2017. godini

Glas Amerike 16.01.2018
Srbija je među slobodnim zemljama u kojima se beleži pad demokratije u poslednjoj godini, stoji u detaljnom globalnom izveštaju nezavisne posmatračke organizacije iz SAD, Fridom haus. "Predsednik Vučić nastavlja da konsoliduje svoju moć kroz… »

CG: Ratnik ISIL-a osuđen na šest mjeseci zatvora

Glas Amerike 16.01.2018
Viši sud u Podgorici osudio je u utorak na šest mjeseci zatvora 39-godišnjeg Ulcinjanina Hamida Beharovića zbog priključivanja ISIL-u u Siriji, što je prva izrečena zatvorska kazna za jednog od 23 crnogorska državljanina koji su se posljednjih… »

Iz budžeta dve milijarde dinara za restituciju za ovu godinu

Glas Amerike 16.01.2018
Prva obeštećenja za oduzetu imovinu posle Drugog svetskog rata počeće da se isplaćuju u decembru, a budžetom za ovu godinu predviđene su dve milijarde dinara za ovu namenu, kaže direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić u izjavi za… »

Slabljenje sloboda 12 godina zaredom

Glas Amerike 16.01.2018
2017-ta je bila dvanaesta uzastopna godina opadanja globalnih sloboda, prema novom, godišnjem izveštaju Fridom Hausa „Sloboda u svetu“. Dok stručnjaci kažu da globalnoj stabilnosti preti veći rizik zbog, između ostalih, Kine, Rusije i Severne… »

Počelo zasedanje u Vankuveru, glavna tema Severna Koreja

Glas Amerike 16.01.2018
Amerika i Kanada okupili su zvaničnike iz 20 zemalja, uključujući i južnu Koreju, na zajedničkom sastanku u Vankuveru sa ciljem da izvrše pritisak na Severnu Koreju da napusti program nuklearnog naoružanja. Sastanak vode državni sekretar SAD Reks… »

Ed Džozef: Implikacije ubistva Ivanovića zavise od identiteta počinioca

Glas Amerike 16.01.2018
Posledice ubistva Olivera Ivanovića zavisiće pre svega od etničke pripadnosti počinioca ubistva, odnosno pitanja da li je Srbin ili Albanac, ocenio je u razgovoru za albanski servis Glasa Amerike analitičar Edvard Džozef sa Univerziteta Džons… »

Debata o Trampovom vulgarnom komentaru se nastavlja

Glas Amerike 16.01.2018
Američki predsednik Donald Tramp nastavlja da ignoriše reakcije zakonodavaca i drugih na navode o njegovom vulgarnom komentaru iznesenom na sastanku o imigracionoj reformi održanom prošle nedelje. Dok je Tramp na Tviteru komentarisao da je demokratski… »