Izvor: N1 Info/Ekonomija arhiva vesti 16.01.2018

Nestle u SAD prodaje proizvodnju slatkiša Fereru

N1 Info 16.01.2018
Švajcarska kompanija Nestle odlučila je da za oko 2,8 milijardi dolara proda svoju proizvodnju slatkiša u SAD italijanskom Fereru, koji će preuzeti poznate čokoladne brendove kao što su Kranč i Baterfinger. Nestle je letos nagovestio mogućnost te… »

Država tužila većinskog vlasnika Energoprojekta

N1 Info 16.01.2018
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Milun Trivunac rekao je da je država tužila većinskog vlasnika Energoprojekt Dobrosava Bojovića zbog toga što je povukao tužbu koju je protiv njega podnelo ranije rukovodstvo Energoprojekta. Bivši… »

Velimir Ilić: Nova Srbija će podržati Đilasa i Šapića

N1 Info 16.01.2018
Nova Srbija će na beogradskim izborima podržati kandidate koji najviše mogu da doprinesu da se pobedi aktuelna vlast - a to su Dragan Đilas i Aleksandar Šapić, rekao je lider te stranke Velimir Ilić. Ilić je pozvao sve opozcicione lidere koji… »

Bitkoin pao 20 odsto, povukao na dole i druge kriptovalute

N1 Info 16.01.2018
Bitkoin je pao čak 20 odsto zbog širenja strahovanja o daljim ograničenjima tržišta posle najave Južne Koreje da će zabraniti trgovinu kriptovalutama. Bitkoin, kao najveća digitalna valuta pao je prvo 14 odsto na 11.940 dolara danas pre podne u… »

Vujović: Vlada uspela da se izbori s fiskalnim problemima

N1 Info 16.01.2018
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je da je Vlada uspela da se izbori s fiskalnim problemima i deficitom i da je zemlja sada na putanji rasta i da može da razmišlja kako da koristi ostvareni suficit. Vujović je, učestvujući na… »

Konkurs za najbolju biznis ideju u 2018. godini

N1 Info 16.01.2018
Fondacija za mlade talente grada Beograda i Savet za zapošljavanje raspisali su konkurs za najbolju biznis ideju u 2018. godini, a prijave su otvorene do 5. februara. Ukupan nagradni fond iznosi milion dinara, s tim da će prvoplasirana ideja dobiti… »

Lavrov: "Turski tok" čeka garancije Brisela

N1 Info 16.01.2018
Gasovod "Turski tok” moguće je produžiti do Evrope, samo ako Evropska komisija pruži čvrste garancije da projekat neće biti obustavljen, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, prenosi agencija Tas. "Budući da se prva linija… »

Politiko: EU građane košta manje od jedne kafe dnevno

N1 Info 16.01.2018
Evropska unija građane košta manje od jedne šolje kafe dnevno, iako postoje velike i iznenađujuće razlike u tome koliko Evropljani iz različitih zemalja plaćaju EU, piše Politiko. Novim "EU kapućino indeksom", koji je objavio Politiko, rangirane… »