Izvor: OK radio arhiva vesti 16.01.2018

Hemijska škola: Dečak skočio kroz prozor

OK radio 16.01.2018
Učenik prve godine Hemijske škole u Vranju L. Lj. skočio je kroz prozor i lakše se povredio u ponedeljak u večernjim časovima. Prema našim saznanjima, incident se desio u popodnevnoj smeni na sedmom času, kada je profesor zatražio od učenika da… »

Gimnazijalka osvojila prvu nagradu u Bugarskoj

OK radio 16.01.2018
Jefimija Najdić, učenica 3. razreda Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju osvojila je grand prix, odnosno prvu nagradu na međunarodnom konkursu u Bugarskoj. Jefimija je nagradu osvojila za svoj esej na temu "A child was born, a Son was given to us"… »

Niš: Autobus sleteo u jarak , putnici pešačili 10km

OK radio 16.01.2018
Autobus "Niš ekspresa“ koji saobraća na liniji Kuršumlija - Lukovska Banja, kod sela Merćez, sleteo je u jarak zbog klizavog kolovoza. Autobus "Niš ekspresa“ koji saobraća na liniji Kuršumlija - Lukovska Banja, kod sela Merćez, sleteo je u… »

Epidemija u Surdulici: Masovna zaraza malim boginjama

OK radio 16.01.2018
Laboratorijske analize Instituta „Torlak“ potvrdile su pet slučajeva oboljevanja od malih boginja na teritoriji Surdulice, gde će biti proglašena epidemija, kažu iz Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju. Za sada je prisustvo morbila potvrđeno… »

Grad finansira vantelesnu za još šest parova

OK radio 16.01.2018
Na 100. sednici Gradskog veća Vranja usvojena je odluka o isplati iznosa od po 400.000 dinara za šest parova, na ime finansijske pomoći za vantelesnu oplodnju. Ovo je prva odluka u novoj godini o finansijskoj pomoći lokalne samouprave parovima sa… »

I Vranjanci protiv GMO

OK radio 16.01.2018
Aktivisti Zelene stranke u centru Vranja su u ponedeljak sproveli kampanju pod nazivom „Misli – Stop GMO”. Vranje je jedan od 31 grada u Srbiji u kojima je sprovedena ova akcija. U okviru kampanje, vranjski “zeleni” su prikupljali potpise… »

Inspekcija kreće u nadzor stambenih zajednica

OK radio 16.01.2018
Komunalni inspektori od početka naredne nedelje kreću u akciju u okviru koje će proveravati da li su stanari zgrada na teritoriji Vranja ispoštovali zakonsku obavezu upisa u registar stambenih zajednica i izbora upravnika zgrade. Rok za registraciju… »

U atentatu ubijen Oliver Ivanović

OK radio 16.01.2018
Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović podlegao je povredama posle upucavanja u Kosovskoj Mitrovici. Napadači najverovatnije koristili vatreno oružje sa prigušivačem. Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović podlegao je povredama… »

Preminula Dolores O'Riordan, pevačica benda "Krenberiz"

OK radio 16.01.2018
Pevačica irskog benda "Krenberiz" Dolores O'Riordan preminula je u 46. godini života u Londonu, javlja Bi-Bi-Si. O'Riordanova je bila na čelu benda poznatog po hitovima "Linger" i "Zombi". "Pevačica je sa bendom bila u Londonu na kratkom snimanju. U… »

Rajs se rastao sa Barsom i otišao u Kinu

OK radio 16.01.2018
Američki košarkaš Tajris Rajs saporazumno je raskinuo ugovor sa Barselonom i karijeru će nastaviti u kineskom Šenženu. "Rajs je pristao da ostatak sezone provede u Kini. Barselona mu želi sreću u nastavku karijere", objavljeno je na sajtu… »