Izvor: Pravda arhiva vesti 16.01.2018

Dve kamere snimile ubistvo: Detalji istrage ubistva Olivera Ivanovića

Pravda 16.01.2018
Na stranačkim prostorijama, ispred kojih je ubijen Oliver Ivanović stoje dve kamere za video nadzor koje su, najverovatnije, zabeležile smrtonosni napad. Nedaleko odatle, tačnije nešto više od jednog kilometra, policija je pronašla zapaljeno vozilo… »

Ubijen Oliver Ivanović: Izrešetan dok je ulazio u sedište stranke

Pravda 16.01.2018
Nepoznati napadači upucali su Olivera Ivanovića jutros u Kosovskoj Mitrovici. Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ranjen je u pucnjavi koja se jutros dogodila u Kosovskoj Mitrovici. Na Ivanovića su pucali dok je… »

Ovako je govorio Ivanović: Srbi sada strahuju od ekstremnih Srba i iseljavaju se zbog toga!

Pravda 16.01.2018
U novembru prošle godine Oliver Ivanović je dao intervju novinaru "Vremena" Dejanu Anastasijeviću. Prenosimo delove od kojih su neki najcitiraniji na društvenim mrežama. Kada ste nakon tri i po godine konačno izašli na slobodu, da li ste uočili da… »

Rusija o ubistvu Ivanovića: Kukavički čin koji doprinosi atmosferi terora!

Pravda 16.01.2018
Rusija je najoštrije osudila ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića na Kosovu kao kukavički čin i izrazila nadu da će ono biti detaljno istraženo. To je saopštilo rusko ministarstvo spoljnih poslova. "Pokušaji da se takvim metodama postignu… »

Obdukcija: Ivanović ubijen sa šest metaka "dugom devetkom"!

Pravda 16.01.2018
Obdukcioni nalaz je pokazao da Oliver Ivanović ubijen sa šest metaka iz pištolja Zastava M70A, poznatog kao "duga devetka", navode iz KBC Kosovska Mitrovica. "Postoji šest ulaznih rana i četiri izlazne, dva metka su se zadržala u telu. Povrede su u… »

Nastavljaju se pregovori Beograda i Prištine: Glavne teme Zajednica srpskih opština, sloboda kretanja i pravosuđe

Pravda 16.01.2018
BRISEL - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić predvodiće od danas do 18. januara, u Briselu, delegaciju Beograda u nastavku pregovaračkog procesa sa Prištinom. Ovo su prvi razgovori Beograda i Prištine na ekspertsko-političkom… »

Gardijan: Iskoristiće ubistvo Ivanovića u političke svrhe

Pravda 16.01.2018
Smrt istaknutog srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića mogla bi dodatno da iskomplikuje problematične odnose Beograda i Prištine, konstatuje "Gardijan". Britanski list je upozorio da će to ubistvo "neki iskoristiti u pokušaju da skrenu… »

Ubistvo Ivanovića uzdrmalo region: Dobio je četiri metka u grudi, pišu Hrvati

Pravda 16.01.2018
Ubistvo Olivera Ivanovića glavna je vest na skoro svim regionalnim medijima. Hrvatski Index.hr navodi da su nepoznati napadači jutros upucali Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda", u Kosovskoj Mitrovici, nakon… »

Posle pola veka: Turska i EU - vreme je za plan b, a on je...

Pravda 16.01.2018
Nakon više od poluvekovnog procesa približavanja Europskoj uniji, Turska i Brisel ulaze u novo razdoblje odnosa u kojem će prioritet imati čvršća saradnja u pojedinim područjima, a ne punopravno članstvo, smatraju analitičari, piše Frans pres… »

Koriste smrt Ivanovića za napad na Rusiju: Šiptari optužuju Moskvu za ubistvo u Kosovskoj Mitrovici!

Pravda 16.01.2018
Prištinski advokat i politički analitičar Azem Vlasi smatra da su za ubistvo Olivera Ivanovića odgovorni „srpski i ruski ekstremisti koji slobodno šetaju severom“. - Zvanični Beograd će pokušati da ovaj slučaj pripiše Albancima ili da ga… »