Izvor: RTS arhiva vesti 16.01.2018

Reagovanja na ubistvo Olivera Ivanovića

RTS 16.01.2018
Ubistvo Olivera Ivanovića izazvalo je brojne reakcije i osude domaćih i inostranih zvaničnika kao i političkih partija. Premijerka Ana Brnabić: Republika Srbija će preduzeti sve što je u njenoj moći kako bi počinioci i naručioci ubistva što pre… »

Stefanović: Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna

RTS 16.01.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je za Radio Beograd 1 da Republika Srbija ima punu volju i zainteresovanost da se brzo reši ubistvo Olivera Ivanovića. Nebojša Stefanović je rekao da je taj teroristički čin uznemirio ne… »

Vučić za vikend na Kosmetu

RTS 16.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u subotu i nedelju na severu Kosmeta i u centralnom Kosmetu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je za RTS da će Vučić za vikend biti na Kosmetu. Tanjugu je u kabinetu predsednika… »

Usporen saobraćaj, oprez zbog ledene kiše

RTS 16.01.2018
U toku jutra i prepodneva na severu Srbije i po pojedinim kotlinama, a posle podne, uveče i tokom noći u Timočkoj Krajini najavljena je kiša koja će se lokalno lediti pri tlu, a što predstavlja veliku opasnost u sabraćaju. Sneg koji je padao… »

Proglašena izborna lista SNS-a

RTS 16.01.2018
Gradska izborna komisija je na 3. sednici, održanoj 16. januara, jednoglasno proglasila izbornu listu broj 1 "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd!". Gradska izborna komisija jednoglasno je usvojila rešenje o ispunjenosti uslova za… »

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu

RTS 16.01.2018
Posle više od 13 meseci prekida u Briselu se nastavljaju pregovori Beograda i Prištine. Nova runda trajaće tri dana, a razgovaraće se o primeni postignutih sporazuma - Zajednici srpskih opština, slobodi kretanja, integrisanom upravljanju… »

Građani odaju poštu Ivanoviću

RTS 16.01.2018
Na Svetosavskom platou ispred i u Hramu Svetog Save okupili su se građani kako bi odali poštu Oliveru Ivanoviću, ubijenom jutros u Kosovskoj Mitrovici. Građani odaju poštu i u Novom Sadu i Kruševcu. Građani pale sveće u Hramu, a takođe na platou… »

Dve osobe poginule u eksploziji u Antverpenu, 14 povređenih

RTS 16.01.2018
Spasilačke ekipe izvukle su tela dve žrtve iz ruševina zgrada, koje su se srušile u ponedeljak uveče nakon, najverovatnije, eksplozije gasa u rezidencijalnom delu belgijskog grada Antverpena. U eksploziji je povređeno 14 osoba koje su… »

Kalifornija, roditelji držali 13 dece vezane lancima

RTS 16.01.2018
Policija u Kaliforniji pronašla je 13 osoba, uzrasta od dve do 29 godina, koji su zatočeni držani u kući, a neki od njih su lancima bili vezani za krevet. Zbog zlostavljanja dece uhapšeni su roditelji Dejvid Alen Turpin (57) i Luiz Ana Turpin (49)… »

Inicijativa za doživotni zatvor uskoro u Skupštini Srbije

RTS 16.01.2018
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave verifikovalo je 125.500 potpisa građana inicijative "Fondacije Tijane Jurić" za uvođenja doživotnog zatvora za ubice dece, maloletnika ili trudne žene, koji će biti prosleđeni Skupštini Srbije kao… »