Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 16.01.2018

Ubijen Oliver Ivanović

Slobodna Evropa 16.01.2018
Čelnik inicijative "Sloboda demokratija pravda" Oliver Ivanović ubijen je jutros iz vatrenog oružja u Severnoj Mitrovici. Oliver Ivanović podlegao je ranama nakon napada koji se desio jutros u 8 i 15 ispred njegove kancelarije u Severnoj Mitrovici… »

Formirana specijalna jedinica za istragu ubistva Olivera Ivanovića

Slobodna Evropa 16.01.2018
Nalaz obdukcije pokazao je da je čelnik inicijative "Sloboda demokratija pravda" Oliver Ivanović ubijen sa šest metaka iz pištolja zastava M70A, saopšteno je iz Kliničko bolničkog centra u Mitrovici. Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je… »

Telo Olivera Ivanovića dovezeno u prostorije SDP

Slobodna Evropa 16.01.2018
Telo jutros ubijenog Olivera Ivanovića, čelnika inicijative "Sloboda demokratija pravda", nešto posle 18 časova je dovezeno u prostorije stranke GI "SDP" u severnom delu Mitrovice ispred koje je okupljeno pedesetak građana. Ubijen Oliver Ivanović… »

Tahiri: Za istragu ubistva Ivanovića nadležne samo institucije Kosova

Slobodna Evropa 16.01.2018
Ministar pravde Kosova Abeljad Tahiri izjavio je večeras da će istragu o ubistvu lidera Građanske incijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića voditi jedino institucije Kosova."To pripada samo institucijama Kosova", kazao je Tahiri… »

Dodik pisao Gardijanu: Ne podržavamo paravojne formacije

Slobodna Evropa 16.01.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas pismo glavnoj urednici britanskog lista Gardijana Ketrin Viner u kojem je demantovao da zvaničnici RS na bilo koji način podržavaju ili tolerišu paravojne jedinice unutar granica tog entiteta u… »

Švedska opet izdaje hladnoratovska uputstva o ratnoj pretnji

Slobodna Evropa 16.01.2018
Švedska će izdati ažuriranu verziju uputstva za civile za hitne situacije iz vremena Hladnog rata, što ukazuje na zabrinutost Stokholma oko pogoršane bezbednosne situacije u oblasti Baltičkog mora. Kristina Anderšon iz švedske civilne agencije za… »

Dačić: Ubistvo Ivanovića ugrožava stabilnost celog regiona

Slobodna Evropa 16.01.2018
Ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića je bezuman je teroristički akt koji ugrožava stabilnost ne samo severa Kosova, već i celog regiona, rekao je danas u Podgorici šef srpske diplomatije Ivica Dačić. "Zahtevamo da policija… »

Zbog ratovanja na strani IDIL-a Ulcinjaninu šest mjeseci zatvora

Slobodna Evropa 16.01.2018
Izrečena je prva kazna jednom od 23 državljana Crne Gore koji su bili u ratu u Siriji, na strani Islamske države Iraka i Levanta (IDIL). Viši sud u Podgorici je danas Ulcinjanina Hamida Beharovića (39) kaznio sa šest mjeseci zatvora jer se… »

Lijanoviću devet, a njegovom savjetniku godina zatvora

Slobodna Evropa 16.01.2018
Kantonalni sud u Tuzli osudio je zbog zloupotreba položaja Jerka Ivankovića Lijanovića, bivšeg ministra u Vladi Federacije BiH, na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od devet, a njegovog savjetnika Stipu Šakića na godinu dana zatvora, prenosi… »

Mektić: Srbska čast, paravojna skupina kriminalaca

Slobodna Evropa 16.01.2018
Organizacija Srpska čast nije nikakva humanitarna organizacija, već paravojna i parabezbjednosna skupina kriminalaca koji su osuđivani za najteža djela, rekao je na pres konferenciji ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić. "Ova formacija je paravojna… »