Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 18.01.2018

Kocijančić: EU pozdravlja nastavak dijaloga Srbije i Kosova

Danas 18.01.2018
Portparolka visoke predstavnice Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančić izjavila je danas da EU pozdravlja spremnost predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, za nastavak dijaloga o normalizaciji… »

U Srbiji registrovano 1.114 slučajeva malih boginja

Danas 18.01.2018
Od oktobra do danas nа tеritоriјi Srbiје, uкljučuјući i tеritоriјu nаdlеžnоsti Zаvоdа zа јаvnо zdrаvljе Коsоvsка Mitrоvicа, rеgistrоvаnо је uкupnо 1.114 slučајеvа mаlih bоginjа, оd којih je 527… »

Popović podneo još jednu tužbu protiv KRIK-a

Danas 18.01.2018
Redakciji KRIK-a juče je stigla nova tužba ministra Nenada Popovića za povredu časti i ugleda. Tužba se odnosi na tekst „Netačno da Popović nema ofšor kompanije“, u kom je KRIK reagovao na Popovićeve tvrdnje da ne poseduje takve firme. Kako… »

Malinović: Marka Đurića razrešiti funkcije

Danas 18.01.2018
Podmuklo ubistvo Olivera Ivanovića izazvalo je nevericu i ogorčenje celokupne srpske javnosti. Iz retrospektive događanja u prethodnom periodu na tom delu KiM sasvim su očekivane insinuacije i sumnje na umešanost aktuelne vlasti popraćene… »

Predlog zakona o azilu u proceduri

Danas 18.01.2018
Nacrt zakona o azilu i privremenoj zaštiti je jedan od rezultata tvining projekta "Podrška nacionalnom sistemu azila u Srbiji". On se nalazi u skupštinskoj proceduri i očekuje se njegovo brzo usvajanje i primena, rečeno je danas na završnoj… »

Pronađeni ljudski kostur kod Gnjilana

Danas 18.01.2018
Kosovska policija za region Gnjilana je saopštila da su pored groblja u srpskom selu Ranilug pronadjene kosti umotane u jorgan za koje se sumnja da su ljudske. Portparol Kosovske policije za region Gnilane Ismet Hašani kaže da je policija pre nekoliko… »

Sloga: Presuda Novici Antiću je politički proces

Danas 18.01.2018
Presuda Vojnodisciplinskog suda u Nišu kojom je predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić osuđen na vraćanje u predhodni čin za sindikat Sloga predstavlja politički montiran prosec i pojačan obračun vlasti sa svima koji se usude da ukažu na… »

Sačinjena gramatika romskog jezika

Danas 18.01.2018
Završena je Gramatika romskog jezika čiji su autori predsednik Internacionalne romske akademije umetnosti i nauka prof. dr Rajko Djurić i Zlatomir Jovanović, ovo kapitalno dela biće uskoro objavljeno, kaže se u današnjem saopštenju. Posle… »

Ronaldinjo: Mesijev učitelj

Danas 18.01.2018
Ličnost Danas U matične spise upisan kao Ronaldo Asis de Moreira, Južnoamerikancima draži kao Ronaldinjo Gaučo, odavno je van vidokruga ljubitelja fudbala van rodnog mu Brazila, a sada ni zemljaci više neće moći da uživaju u majstorijama… »

Ko je ubio Olivera

Danas 18.01.2018
O tome ko je ubio Olivera Ivanovića jasno je da je nepristojno javno govoriti, pre svega, zbog činjenice da ne postoji tragičnija situacija u kojoj bi se moglo govoriti nasumice i bez dokaza. Međutim, može se govoriti o licemerju onih koji su u… »