Izvor: Danas/Ekonomija arhiva vesti 18.01.2018

Transparentnost: Ispitati političku povezanost direktora Agencije

Danas 18.01.2018
Transparentnost Srbija pozvala je danas Odbor Agencije za borbu protiv korupcije da ispita podatke o mogućoj političkoj povezanosti novoizabranog direktora Agencije i da obavesti javnost o svojim nalazima. Oni dodaju da je neophodno ispitati informacije… »

Štednja u Srbiji duplo veća od kredita

Danas 18.01.2018
Devizna štednja po viđenju je jedna od retkih bankarskih usluga u Srbiji koja je tokom protekle dve godine zabeležile rast od preko 50 odsto, pa je iznos ove štednje danas u našoj zemlji gotovo duplo veći od vrednosti svih gotovinskih i… »

Izdato više građevinskih dozvola nego u 2016.

Danas 18.01.2018
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je u prvih 11 meseci 2017. godine dato 49 odsto više građevinskih dozvola nego u istom periodu 2016. godine. U novembru 2017. izdato je 2.007 građevinskih dozvola, što je… »

Vujović: Ne postoji društveni konsenzus da porez treba plaćati

Danas 18.01.2018
"Manje je više." Zdravko Marić, hrvatski ministar finansija, iskoristio je ove reči da bankarima okupljenim na Juromani konferenciji u Beču opiše način na koji je njegova zemlja uspela da podigne poreske prihode i smanji javni dug. Kako se pohvalio… »

Rad na iznajmljivanje

Danas 18.01.2018
Kada je u julu 2014. godine donet kontroverzni Zakon o radu, na koji su zamerke imale sve sindikalne organizacije u Srbiji, u okviru njega je definisana mogućnost angažovanja radnika preko agencija za privremeno zapošljavanje, ali je ostavljeno da se… »

Gašenje Glavne stanice štetno za putnike i grad

Danas 18.01.2018
* U Infrastrukturi železnica Srbije tvrde da je izmeštanje stanice predviđeno urbanističkim planom iz 1974. godine, a stručnjaci kažu da je reč o izmenjenom rešenju koje je prilagođeno izgradnji Beograda na vodi. U skladu sa aktuelnim… »

Država tužila Bojovića

Danas 18.01.2018
Dok se proletos tokom preuzimanja Energoprojekt holdinga činilo da država bar pasivno podržava preuzimanje Energoprojekt holdinga od strane biznismena Dobroslava Bojovića, sada stvari deluju drugačije. Protiv njega i firmi okupljenih u konzorcijumu… »

Potrebna promena Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Danas 18.01.2018
Spremni smo za najširu moguču raspravu o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu. Koji će morati da se menja jer nas njegovo spovođenje na terenu uverava na očigledne nedostatke, naveo je minister poljoprivrede Branislav Nedimović na poljoprivrednom… »

Penzioneri platili ceh fiskalne konsolidacije

Danas 18.01.2018
Pre sklapanja aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom Vlada Srbije dostavila je toj instituciji Pismo o namerama, Memorandum o ekonomskoj i finansijskoj politici, kao i tehnički Memorandum o razumevanju, kojima se obavezala da će sprovoditi… »

NBS: Krediti nisu zabranjeni medijima

Danas 17.01.2018
Narodna banka Srbije negirala je da je poslovnim bankama zabranjeno da kredite daju medijima, i navela da propisima nisu definisani klijenti banke, niti uslovi koje oni moraju da ispune da bi im bio odobren kredit. NBS je navela da "ni na koji način nije… »