Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 18.01.2018

Oliver Ivanović sahranjen u Beogradu

Danas 18.01.2018
Na Novom groblju u Beogradu, u Aleji zaslužnih građana, sahranjen je danas predsednik Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, koji je ubijen u utorak u Kosovskoj Mitrovici. Na sahrani se okupio se više hiljada građana, koji su došli da mu… »

Mandić: Podržao sam DS jer je agresivna laž prevršila meru

Danas 18.01.2018
* "Levica je u krizi u čitavoj Evropi i zato mora da poradi na sebi", kaže za Danas Toma Fila, advokat sa liste SPS. Nakon Srpske napredne stranke koja je listu za beogradske izbore podnela istoga dana kada su izbori i raspisani, izborne liste predali… »

Preminuo Jonuz Musliu

Danas 18.01.2018
Predsednik Skupštine opštine Bujanovac i Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu preminuo je danas u bolnici u Turskoj, gde se nalazio na lečenju. Musliu je bio nekadašnji politički komandant Glavnog štaba Oslobodilačke vojske Preševa , Medvedje… »

Kosovo spremno za saradnju u istrazi o ubistvu Ivanovića

Danas 18.01.2018
Predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači razgovarali su večeras telefonom o ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Vučić je u razgovoru ponovo zatražio od Tačija da prihvate učešće srpskih državnih… »

Vučić i Dodik: Predlog Deklaracije do 15. februara

Danas 18.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Tokom susreta, dvojica predsednika razgovarala su o daljem unapređenju odnosa između Srbije i Republike Srpske, projektu auto-puta koji bi trebalo… »

Marko Bastać predao listu Gradskoj izbornoj komisiji

Danas 18.01.2018
Grupa građana "Šta radite bre - Marko Bastać" predala je listu kandidata za odbornike u Skupštini grada Beograda Gradskoj izbornoj komisiji. Lista koju predvodi predsednik opštine Stari grad Marko Bastać broji 84 kandidata, a podršku listi dalo je… »

Tači: Ubice htele da naškode Kosovu

Danas 18.01.2018
Ko god je ubio Olivera Ivanovića hteo je time da prestavi Kosovo kao nestabilnu zemlju, kaže u ekskluzivnom razgovoru za DW kosovski predsednik Hašim Tači. Dodaje da je dobrodošla saradnja srpskih institucija u istrazi. „Kosovske i međunarodne… »

Haradinaj: Za istragu nadležno samo Kosovo

Danas 18.01.2018
Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, izjavio je da Kosovo nije primilo nikakav zahtev za uključenost u istragu od Srbije i da nadležnost za istragu o ubistvu Olivera Ivanovića, ima samo Kosovo, prenosi Radio Slobodna Evropa. Haradinaj je dodao da je… »

Zelena stranka na izborima samostalno

Danas 18.01.2018
Zelena stranka izlazi na predstojeće izbore za Beograd samostalno. Ovu odluku jednoglasno su podržali svi članovi Predsedništva Zelene stranke. Zelena stranka je Beograđanima dobro poznata. Mi radimo. Ne obećavamo nedostižno. Iza nas ne stoje afere… »

Neuspeli pokušaj ukidanja zakona o specijalnom sudu

Danas 18.01.2018
Novi pokušaj Predsedništva Skupštine Kosova da stavi na dnevni red inicijativu za ukidanje zakona o specijalnom sudu za ratne zločine počinjene na Kosovu nije uspeo zbog nedostatka kvoruma, piše danas Koha Ditore. Pozivajući se na neimenovane… »