Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 18.01.2018

Oliver Ivanović sahranjen u Aleji zaslužnih građana u Beogradu

Glas Amerike 18.01.2018
U Beogradu je sahranjen Oliver Ivanović, predsednik Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda - sahrani je uz visoke državne zvaničnike prisustvovao i veliki broj građana, a brojne poruke povodom ovog zločina stižu, ne samo iz Beograda… »

HRW: U Srbiji novinari i aktivisti u "neprijateljskom okruženju"

Glas Amerike 18.01.2018
U Srbiji je tokom 2017. godine ostvaren "ograničen napredak" u smanjivanju disproporcije između obaveza Srbije na planu ljudskih prava i njene prakse na tom području, ocenila je međunarodna organizacija Hjuman rajts voč (HRW) u najnovijem godišnjem… »

Hjuman rajts voč poziva lidere na borbu protiv "autoritarnih populista"

Glas Amerike 18.01.2018
LONDON — Nevladina organizacija sa sedištem u SAD, Hjuman rajts voč (HRW), objavila je svoj godišnji izveštaj za 2018. u kome predstavlja rezultate posmatranja stanja ljudskih prava u više od 90 zemalja sveta. Izveštaj počinje sa pozivom na… »

Tramp demantuje promenu stava o zidu na granici sa Meksikom

Glas Amerike 18.01.2018
Predsednik SAD Donald Tramp poručio je da se njegov plan za izgradnju kontroverznog zida na granici sa Meksikom „nije promenio od prvog dana“, pošto je šef osoblja Bele kuće Džon Keli za Foks Njuz rekao da „Tramp nije bio u potpunosti… »

Svet ocenio Trampa gore od Obame i Buša

Glas Amerike 18.01.2018
Mišljenje sveta o SAD pod Donaldom Trampom pogoršalo se u prvih godinu dana njegovog mandata I dostiglo novi minimum, pokazuje novo istraživanje Galupa. Prosečna podrška liderstvu SAD je 30% u 134 zemlje, niža od podrške koju su imali Trampovi… »

SAD: Vladinim službama ponovo preti zatvaranje

Glas Amerike 18.01.2018
Predstavnički dom američkog Kongresa glasaće u četvrtak o meri za privremeno finansiranje vlade, čiji cilj je da se spreči zatvaranje vladinih službi u petak u ponoć. Predsednik Donald Tramp rekao je da bi delimično zatvaranje vlade, prvo od… »

Poslednje tri godine najtoplije u istoriji

Glas Amerike 18.01.2018
Poslednje tri godine bile su najtoplije u istoriji, saopštile su Ujedinjene nacije. Svetska meteorološka organizacija (WMO) navela je u četvrtak da je 2016. godina bila najtoplija zbog vremenskog fenomena "El Ninjo", dok je 2017. bila najtoplija bez… »

EXIT ponovo najbolji festival Evrope

Glas Amerike 18.01.2018
EXIT je zvanično najbolji festival Evrope, objavljeno je u sredu na dodeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji. Kako su saopštili organizatori, EXIT je pobedio u glavnoj kategoriji u konkurenciji 350 festivala iz više od 35 zemalja, uz preko… »

Vrhovni kasacioni sud oslobodio novinare B92 od tužbe Milanovića

Glas Amerike 18.01.2018
Vrhovni kasacioni sud doneo je konačnu i pravosnažnu presudu u slučaju koji je nekadašnji direktor RTS Dragoljub Milanović vodio protiv tadašnje TV B92, odnosno glavnog urednika te kuće Verana Matića i novinara Nikole Radišića. Sud je time… »

Britanija dobila ministarku za usamljenost

Glas Amerike 18.01.2018
Britanska premijerka Tereza Mej u sredu je imenovala ministarku za usamljenost, čiji je zadatak da pokuša da reši problem koji muči milione Britanaca. Britanska vlada je podržala niz preporuka koje je iznela komisija za usamljenost, uspostavljena… »