Izvor: Insajder arhiva vesti 18.01.2018

Grupa građana Šta radite bre - Marko Bastać predala listu za beogradske izbore

Insajder 18.01.2018
Grupa građana "Šta radite bre - Marko Bastać" predala je Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) u Beogradu listu odbornika za izbore koji su zakazani za 4. mart. U saopštenju te Grupe građana navodi se da je noćas predata lista koju predvodi predsednik… »

Kosovska policija identifikovala vlasnika vozila iz kojeg se pretpostavlja da je ubijen Ivanović

Insajder 18.01.2018
Policija Kosova je identifikovala osobu koja je 2017. godine kupila vozilo iz kojeg se pretpostavlja da je u utorak ubijen predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, navodi se u saopštenju MUP-a. U saopštenju se ističe da policija ima… »

Stefanović: Neprihvatljivo odbijanje da Beograd učestvuje u istrazi ubistva Ivanovića

Insajder 18.01.2018
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je danas da su reakcije premijera i ministra pravde Kosova Ramuša Haradinaja i Abeljadija Tahirija, koji su odbili učešće istražnih organa Srbije u istrazi ubistva Olivera Ivanovića… »

Britanski ekstremni desničar Džim Doson tužio Mariniku Tepić

Insajder 18.01.2018
Poslanica Nove stranke Marinika Tepić rekla je danas da ju je britanski ekstremni desničar Džim Doson tužio jer je, kako je naveo, na njegov račun iznela niz neistina i uvreda, i nazvala ga fašistom, prenosi N1. Doson traži 450.000 dinara odštete… »

Sahranjen Oliver Ivanović

Insajder 18.01.2018
Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović sahranjen je danas u Beogradu. Delegaciju Vlade Srbije predvodili su premijerka Ana Brnabić i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. Ivanović je sahranjen u Aleji zaslužnih… »

Mehanizam u Hagu nadležan za Jojića i Radetu, razmotriće da predmet ustupi Srbiji

Insajder 18.01.2018
Sudski mehanizam u Hagu, pravni naslednik Haškog tribunala, oglasio se danas nadležnim za proces protiv dvoje zvaničnika Srpske radikalne stranke Vjerice Radete i Petra Jojića optuženih za nepoštovanje suda, ali, kako je navedeno, razmotriće da li… »

Predsednik EFJ zabrinut za medije u Srbiji, ali veruje da će se situacija popraviti

Insajder 18.01.2018
Predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bjeregord izjavio je danas da je veoma zabrinut zbog stanja u medijima i napada na novinare u Srbiji, ali i da nakon prvih razgovora sa nadležnima ima razloga za optimizam da će se situacija u budućnosti… »

Motanje kablova, pravljenje nudli, šivenje odeće – visoka cena jeftinih investicija u Srbiji

Insajder 18.01.2018
Fabrike za proizvodnju kablova za automobile, gumenih creva za rashladne uređaje, nudli i polugotovih jela od testenine, presvlaka za sedišta, kablovskih setova za kamione, obuće i odeće, preradu vunice – ovako u najvećem broju slučajeva izgleda… »

Ministar pravde Kosova odbio zahtev Beograda za učešće u istrazi ubistva Ivanovića

Insajder 18.01.2018
Ministar pravde Kosova Abeljad Tahiri izjavio je danas da Kosovo neće dozvoliti Srbiji da bude uključeno u istrazi smrti predsednika Građanske inicijative Sloboda demokratija pravda Olivera Ivanovića, ali da je spremno da sarađuju sa Srbijom oko tog… »

Kocijančič: Vučić i Tači dogovorili nastavak dijaloga

Insajder 18.01.2018
Predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, dogovorili su da se nastavi dijalog Beograd-Priština i da se istraga o ubistvu prvaka kosovskih Srba Olivera Ivanovića sprovede uz saradnju sudsko-policijskih tela obe strane, rekla… »