Izvor: Kurir/Balkan arhiva vesti 18.01.2018

Stoltenberg u sobranju: Pred sedištem NATO ima mesta za nove zastave!

Kurir 18.01.2018
U obraćanju poslanicima Stoltenberg je zahvalio Makedoniji zbog učešća snaga te zemlje u mirovnim misijama NATO i izrazio nadu da će ova zemlja postati deo alijanse. "Još uvek ima mesta za zastave ispred sedišta NATO. Prošle godine je Crna Gora… »

Kitarovićeva van protokola: Hrvatska predsednica poklonila se bošnjačkim žrtvama!

Kurir 18.01.2018
"U Ahmićima i Križančevom selu iskazala sam pijetet žrtvama rata u Srednjoj Bosni. Moramo učiniti sve da nijedna majka više nikada ne oplakuje dete ili supruga izgubljenog u ratu na ovim prostorima. To je trajni zadatak nas i svih budućih… »

Stejt department upozorava na opasnost u BiH: Teroristi spremaju planove za napad!

Kurir 18.01.2018
U tekstu u kojem je upozorenje podignuto na drugi nivo od maksimalno četiri navodi se da terorističke grupe i dalje pripremaju planove o mogućim napadima u BiH. Upozorenje, koje je objavljeno 10. januara, navodi da "teroristi mogu da napadnu uz malo… »

Vandalizam u prilepu: Iscrtali kukaste krstove na spomeniku kraljeviću Marku

Kurir 18.01.2018
Iz prilepske lokalne samouprave saopštili da se to desilo prethodne noći i da su vandalski čin registrovale inspekcijske službe, kao i da je u toku dana spomenik očišćen. Navodi se da je slučaj prijavljen prilepskoj policiji i da se očekuje da… »

Šef policije Hrvatske: SAD nude Zagrebu pomoć u rešavanju graničnog spora sa Ljubljanom

Kurir 18.01.2018
To je, kako se navodi, rekao ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović po povratku iz SAD, gde je, između ostalih, razgovarao i s pomoćnikom američkog američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom. Božinović je… »

Kolinda obećala na kraju posete BiH: Hrvati u RS mogu da računaju na moju podršku!

Kurir 18.01.2018
Grabar-Kitarović se u Derventi sastala s predstavnicima Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" i pojedinim hrvatskim zvaničnicima u organima vlasti u RS, kojima je poručila da mogu da računaju na istu podršku, kao i pripadnici hrvatskog naroda u… »

Pritvor za bivšeg člana HVO zbog zločina nad Srbima: Sud BiH odredio jednomesečno zadržavanje Zdenku Grbavcu

Kurir 18.01.2018
Grbavac (51) je početkom sedmice uhapšen na graničnom prelazu Bijača, prilikom ulaska iz Hrvatske u BiH, zbog sumnji da je počinio ratne zločine. Detalji nisu saopšteni, ali lokalni mediji navode kako je Grbavac pod istragom, jer je navodno kao… »

(Video) Bosanac preminuo u SAD: Živeo je kao beskućnik, prao sudove u restoranu, a pronašli ga smrznutog na klupi

Kurir 18.01.2018
Kako piše lokalni portal WCASX, Teočanin se preselio u SAD pre nekoliko decenija u potrazi za boljim životom. Radio je u restoranu Tavern gde je prao suđe 10 godina. Svi su se dobro slagali s njim i voleli su ga. Pokušali su da mu nađu stan, ali je… »

Izašao iz zatvora i ponovo silovao ženu: Kajem se, ali šta ću! Izdržaću kaznu!

Kurir 18.01.2018
Iako moraju da se javljaju u policijsku stanicu tokom boravka na slobodi te se nalaze pod prividnim nadzorom centara za socijalni rad, ne prođe puno vremena do njihovog ponovnog hapšenja. Takvih primera u zatvorima ima na stotine, što, prema… »

Krimi ljubavna afera trese bar: Mužu ukrala 1.000 evra da bi njen 12 godina mlađi ljubavnik kupio pištolj za likvidaciju?!

Kurir 18.01.2018
Ličina, koji je zadobio četiri prostrelne rane dok je odmarao na trosedu u sopstvenom domu u naselju Ilino, oporavlja se u barskoj Opštoj bolnici. U pritvoru se osim Duraja nalazi i supruga ranjenog, Sabiha, koja je osumnjičena za saučesništvo… »