Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 18.01.2018

Vučić sa evropskom komesarkom za regionalnu politiku: Srbija veoma aktivan i dragocen partner u saradnji

Kurir 18.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa evropskom komesarkom za regionalnu politiku Korinom Kretu sa kojom je razgovarao o evropskom putu Srbije. Aleksandar Vučić je istakao da je strateški cilj Srbije članstvo u EU, kao i da je… »

Morbile se šire Srbijom: Više od 1.100 pacijenata obolelo od malih boginja

Kurir 18.01.2018
BEOGRAD - Za tri i po meseca u Srbiji je registrovano 1.114 slučajeva malih boginja, a dvoje pacijenata je umrlo zbog komplikacija, podaci su Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović - Batut". Najmlada obolela osoba je uzrasta jedan i po… »

Posle ledenog jutra, ogrejaće nas zubato sunce: Vedro i vetrovito, do 9 stepeni

Kurir 18.01.2018
BEOGRAD - U većem delu Srbije danas će biti pretežno sunčano, više oblačnosti uz provejavanje slabog snega očekuje se ujutru i pre podne u južnim i istočnim krajevima, i to uglavnom u planinskim predelima, saopštio je Republički… »

Udruženi sindikati Srbije Sloga: Presuda Novici Antiću je montiran proces

Kurir 18.01.2018
BEOGRAD - Presuda Vojnodisciplinskog suda u Nišu kojom je predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić osuđen na vraćanje u predhodni čin predstavlja montiran prosec, ocenili su danas Udruženi sindikati Srbije Sloga. Sindikati Sloga pozvali su… »

Čomski o Albancima: Oni su najveća bruka Evrope

Kurir 18.01.2018
Američki pisac i filozof Noam Čomski tvrdi da su Albanci najveća moderna bruka Evrope, jer su dozvolili da uklone domaćina, koji ih je primio i da od većine naprave manjinu Čomski je za časpopis Forin afers (Foreighn Affairs) napisao, između… »

Bog se javi: Srbi slave Bogojavljanje! Danas se pliva za Časni krst i ide po svetu vodicu

Kurir 18.01.2018
Pravoslavni vernici i SPC 19. janaura slave Bogojavljanje. Veruje se da se u ponoć otvarila nebesa i da se svaka želja može ispuniti, tako da tačno u ponoć, prema predanju trebalo je pogledati u nebo i zamisliti želju. Želja, kakva god da je mora… »

Srbijo, pomozi maloj Nikolini da živi: Iznenada joj je otkriveno jedno od najtežih malignih oboljenja

Kurir 18.01.2018
Omogućimo Nikolina Ranđelović odlazak u inostranstvo i šansu za pobedu nad opakim kancerom Mesec dana pre proslave rođendana, malenoj Nikolini je, potpuno iznenada i bez ikakvih zdravstvenih problema, ranije prekinuto bezbrižno detinjstvo kada joj… »

San koji ste noćas usnuli morate da zapamtite: Bog vam šalje poruku na Bogojavljensku noć!

Kurir 18.01.2018
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Bogojavljenje 19. januara po Novom kalendaru (odnosno 6. januara po Starom) i ovaj praznik označava kraj nekrštenih dana kada se u crkvama ne vrše obredi krštenja. Ovaj verski praznik je izuzetno… »

Danas u emisiji dr kurir uživo sa portparolkom hitne pomoći Sa prim. dr Nadom Macurom o učestalim prelomima i povredama u…

Kurir 18.01.2018
Od trenutka kada padne prvi sneg pa do proleća, sve zdravstvene ustanove imaju pune ruke posla s prelomima i uganućima. Iako se svako može povrediti, iskustvo pokazuje da su povredama najpodložnija deca, prilikom skijanja, sankanja ili igranja na… »

Danas poklon u kuriru Svakom čitaocu poklon džepni kalendar s ikonom Svetog Jovana

Kurir 18.01.2018
Danas dnevne novine Kurir svim čitaocima poklanjaju ikonicu Svetog Jovana Krstitelja sa džepnim kalendarom na kojem su obeleženi neradni dani u 2018. godini. Ikonu s kalendarom možete nositi u novčaniku ili torbi, tako da vam uvek bude pri ruci. Za… »