Izvor: N1 Info arhiva vesti 18.01.2018

Sahranjen Oliver Ivanović, ispratile ga hiljade građana

N1 Info 18.01.2018
Predsednik Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Opelo je držao vladika raško-prizrenski Teodosije. Izvor: N1 Kovčeg sa telom Olivera Ivanovića prethodno je… »

Stoltenberg: Makedonija da reši spor oko imena, pa u NATO

N1 Info 18.01.2018
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je u Skoplju da Makedonija mora da reši spor oko imena s Grčkom da bi ušla u Alijansu i da ne postoji plan B. "Spor oko imena s Grčkom mora da se reši. Ne postoji dugi način za ulazak Makedonije u… »

MUP Kosova: Auto korišćen u ubistvu bio u Srbiji od 2009.

N1 Info 18.01.2018
Policija Kosova je identifikovala osobu koja je 2017. godine kupila vozilo iz kojeg se pretpostavlja da je u utorak ubijen predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović. U saopštenju za medije MUP-a Kosova ističe se da imaju informacije o kupcu… »

Kuca li Srbija na pogrešna vrata u vezi sa istragom ubistva?

N1 Info 18.01.2018
Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića je u toku. Kosovska policija tvrdi da je otkrila poslednjeg vlasnika vozila, za koje se veruje da je iz njega pucano na Ivanovića, a o novim informacijama govori i srpska policija. Dok Beograd ponavlja zahteve Unmiku… »

Grabar Kitarović skratila posetu BiH, vraća se dan ranije

N1 Info 18.01.2018
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak završava službeni posjet Bosni i Hercegovini obilaskom nekoliko općina na području središnje Bosne u kojima su Hrvati većinsko stanovništvo. Prvobitno planirana trodnevna poseta skraćena… »

Ukinuto rešenje o produženju pritvora Zoranu Marjanoviću

N1 Info 18.01.2018
Apelacioni sud ukinuo je rešenje kojim je početkom decembra produžen za tri meseca pritvor Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za ubistvo supruge, pevačice iz Borče ali on i dalje ostaje u pritvoru do nove odluke, rečeno je Beti u to sudu… »

Gosti N1 o morbilama: Bitna i revakcinacija odraslih

N1 Info 18.01.2018
Infektolog profesor dr Dragan Delić sa Klinike za infektivne i tropske bolesti KSC kaže da jedna obolela osoba može da prenese male boginje na 15 ljudi i da je nedopustivo da danas bilo ko umre od zarazne bolesti za koju postoji vakcina. Ističe da je… »

Još jedna tužba ministra Popovića protiv KRIK-a

N1 Info 18.01.2018
Redakcija KRIK-a saopštila je da je dobila još jednu tužbu ministra Nenada Popovića za povredu časti i ugleda. Tužba se odnosi na tekst "Netačno da Popović nema ofšor kompanije", u kom je KRIK reagovao na Popovićeve tvrdnje da ne poseduje takve… »

Mehanizam u Hagu nadležan za proces protiv radikala

N1 Info 18.01.2018
Sudski mehanizam u Hagu, pravni naslednik Haškog tribunala, oglasio se nadležnim za proces protiv dvoje zvaničnika Srpske radikalne stranke, optuženih za nepoštovanje suda, ali će razmotriti da li da taj predmet ustupi Srbiji. To proizlazi iz odluke… »

Nišlije sprečile iseljavanje samohrane majke sa dvoje dece

N1 Info 18.01.2018
Prinudno iseljenje samohrane majke Olivere Tanasković i njena dva maloletna sina, koje je bilo zakazano za danas u 11 časova, odloženo je do daljeg pošto su se se pred vratima stana u soliteru na Sinđelićevom trgu u Nišu okupili građani i brojne… »