Izvor: Niške vesti arhiva vesti 18.01.2018

Komšije sprečile prinudno iseljenje samohrane majke i njene dece

Niške vesti 18.01.2018
Kako je objasnio Oliverin advokat Petar Kostić, današnje sprovođenje izvršenja je odloženo zbog mišljenja Centra za socijalni rad, a naknadni termin biće određen od strane postupajućeg sudije u ovom izvršnom predmetu. Brojni prijatelji, komšije… »

BOGOJAVLJENJE: Tačno u ponoć pogledajte nebo i zamislite želju

Niške vesti 18.01.2018
Na ovaj način možete dočekati jedan od najvećih praznika Srpske pravoslavne crkve. Prethodi mu Krstovdan, prvi dan posta posle božićnih praznika, a odmah za njim, 20. januara, slavi se i Sveti Jovan Krstitelj, koji je Isusa krstio u reci Jordanu… »

Najstarije razglednice Niša

Niške vesti 18.01.2018
Razglednice su, pokazalo se, nesumnјivo dragocen dokument o razvoju i vremenu gradova, tako da zahvalјujući njima i mi u Nišu sada imamo predstavu o trgovima, ulicama, mostovima, vrednim zdanjima i drugim objektima kojih više nema. Pred vama su… »

Dva gostovanja BSK-a i prva noćna utakmica u Nišu

Niške vesti 18.01.2018
Jedan događaj iz 1931. godine veoma je uzbudio fudbalski Niš, dugo se pamtio i o njemu se pričalo. Bilo je to 6. maja te godine, kada se prvak Jugoslavije BSK vraćao iz Carigrada i u Nišu odigrao prijateljsku utakmicu sa niškom Pobedom i pobedio… »

SUKOB U SUDNICI: Ubica iz Medoševca napao čuvare

Niške vesti 18.01.2018
Živković se tereti da je 3. oktobra 2016. godine u porodičnoj kući u Medoševcu suprugu 15 puta udario metalnom šipkom po glavi, a zatim je, u nameri da prikrije zločin, izjavio da su ih napali razbojnici koji su, navodno, i njega povredili. Prema… »

Radnički ugostio svoje verne navijače (FOTO)

Niške vesti 18.01.2018
Članovi ovih dveju porodica danas su se slikali i družili sa fudbalerima, igrali fudbal i dobili autograme, a klub ih je za bezuslovnu podršku nagradio i potpisanim majicama i loptama. Sofija (6), Strahinja (8) i Lazar (4) Matijašević ne propuštaju… »

SNEG I SUNCE u isto vreme

Niške vesti 18.01.2018
Meteorolozi su za četvrtak 18. januar najavljivali vedro vreme, ali ne i da će istovremeno padati sneg i sijati sunce, što se desilo oko deset sati u Nišu. Nišlije koje su šetale ulicom mogle su da na licu osete pahulje dok ih u isto vreme greje… »

Danas je Krstovdan kao najava Bogojavljenja

Niške vesti 18.01.2018
Današnji dan starokalendarske pravoslavne crkve nazivaju zimskim Krstovdanom. Ovaj Krstovdan slavi se uoči Bogojavljenja i prvi je dan posle Božića kada pravoslavni vernici poste. Starokalendarske pravoslavne crkve današnji dan, 18. januar, nazivaju… »

Najgledanija predstava u Srbiji koju ne smete propustiti: „Hotel 88“ u Domu Vojske!

Niške vesti 18.01.2018
U predstavi igraju Tamara Krcunović, Jelisaveta Orašanin, Vlada Aleksić i Andrija Kuzmanović. U pitanju je romantična priča, u adaptaciji i režiji Staše Koprivice,dok produkciju potpisuje Ljubomir Dorontić. Ova priča spaja savremeni… »

Niške ulice posle kiše (FOTO I VIDEO)

Niške vesti 18.01.2018
Posle svake jače kiše slika je ovakva, kaže naša sugrađanka. Ona se pita da li je možda problem u zapušenim slivnicima. Međutim, JKP Naissus nije dobilo nikakvu prijavu građana da su slivnici na tim lokacijama zapušeni i objašnjavaju: „Juče… »