Izvor: PC Press arhiva vesti 18.01.2018

Samsung Galaxy A8 predstavljen u Srbiji

PC Press 18.01.2018
Kompanija Samsung danas je i u Srbiji predstavila nov telefon iz Galaxy A serije, A8(2018). Uređaj je neke funkcije nasledio od premium modela, kao što je beskonačni ekran, sa razmerom od 18,5:9. Samsung Galaxy A8(2018) ima zadnju kameru od 16 i… »

Kredite u švajcarcima bi trebalo proglasiti nezakonitim

PC Press 18.01.2018
Nakon što je sud u Grčkoj doneo prvu sudsku presudu kojom je valutna klauzula u švajcarskim francima (CHF) proglašena nepoštenom i štetnom, „Udruženje CHF”, koje okuplja dužnike u švajcarcima u Srbiji, poziva nadležne da kreditne ugovore u… »

Google priprema Android Pi (Pie)

PC Press 18.01.2018
Sledeća velika verzija Android operativnog sistema mogla bi da se zove Pi, ili, još verovatnije Pie – kao pita, budući da Google ima običaj da Android verzije naziva po poslasticama, pa smo do sada imali Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread… »

Novih 38 milijardi dolara poreza za Apple

PC Press 18.01.2018
Američki tehnološki div, Apple, je u sredu izjavio da će izvršiti jednokratnu isplatu od 38 milijardi dolara za porez nekih svojih ogromnih novčanih rezervi u inostranstvu, a usled nedavne reforme američkog poreznog sistema. Očekuje se da će taj… »

Apel za reforme fiskalnih pravila u evrozoni

PC Press 18.01.2018
Vodeći ekonomisti iz Francuske i Nemačke apeluju na uvođenje novih fiskalnih pravila za evrozonu i na uspostavljanje nezavisnog regulatora, kako bi zona primene zajedničke evropske valute bila otpornija na krize u budućnosti. Nacrt reformi koji je… »

Ažuriranje za iOS 11 rešava problem usporavanja starijih iPhone uređaja

PC Press 18.01.2018
Izvršni direktor kompanije Apple, Tim Cook, obavestio je korisnike da će im sledeće ažuriranje za iOS 11 omogućiti da reše problem u vezi sa iPhone uređajima koji imaju starije baterije. Potez je usledio pošto je Apple priznao da usporava pomenute… »

Tri kriptovalute koje su izbegle pad

PC Press 18.01.2018
Iako je vrednost većine kriptovaluta u protekla dva dana u osetnom opadanju, tri digitalne valute su zabeležile rast. Tether je jedna od valuta koja je najviše kritikovana na tržištu. Vezana je za dolar, a njeni tokeni su podržani i imovinom koju… »

Type – nova opcija na Instagram pričama

PC Press 18.01.2018
Instagram-ove priče su jedan od najpopularnijih načina deljenja sadržaja na društvenim mrežama, ali ponekad slike i video snimci jednostavno nisu toliko efikasni kao običan tekst. Sa tim na umu, Instagram sada testira novu funkciju, koja se… »

Zakrpe za Meltdown i Spectre uzrokuju probleme i kod uređaja sa novijim procesorima

PC Press 18.01.2018
Kako je već ranije pisano, Intel-ove zakrpe za Meltdown i Spectre uzrokuju probleme koji uključuju i restartovanje uređaja sa starijim procesorima, a iz kompanije kažu da bi poslednja ažuriranja mogla da uzrokuju slične probleme i kod kompjutera sa… »

Nintendo Labo – “uradi sam” igračke za Switch

PC Press 18.01.2018
Nintendo se ubraja među najzanimljivije proizvođače video-igara, a kompanija je kreirala i nove načine igranja koji uključuju gomile kartona, te pravljenje različitih objekata. Naime, kompanija je predstavila novu inicijativu – Nintendo Labo, koja… »