Izvor: RTS arhiva vesti 18.01.2018

Sahranjen Oliver Ivanović, građani iz cele Srbije mu odali počast

RTS 18.01.2018
Porodica, prijatelji, građani, predstavnici državnog vrha i političkog i javnog života oprostili su se od Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" i jednog od najznačajnijih lidera Srba sa Kosova i… »

Stefanović: Priština ne želi da se otkriju motivi i nalogodavci

RTS 18.01.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je večeras da Priština odbija saradnju u istrazi sa organima Srbije, sa ciljem da oteža i spreči otkrivanje motiva, počinilaca i nalogodavaca ubistva Olivera Ivanovića. Stefanović je rekao… »

Stoltenberg: Zaev je moj prijatelj i heroj

RTS 18.01.2018
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg poručio je da za Makedoniju ne postoji plan B, i da nema članstva u toj vojnoj alijansi, bez rešenja pitanja imena te države. Stoltenberg je rekao novinarima da je makedonski premijer Zoran Zaev njegov… »

Beograd, do sada proglašeno šest izbornih lista

RTS 18.01.2018
Gradska izborna komisija je do četvrtka posle podne proglasila šest izbornih lista za lokalne izbore u Beogradu, a na njima će pravo glasa imati oko 1,6 miliona birača, na oko 1.183 biračka mesta. Proglašene su: izborna lista broj 1 "Aleksandar… »

Nevreme paralisalo veći deo Evrope, sedmoro stradalo

RTS 18.01.2018
Najmanje sedam osoba izgubilo je život zbog snažne oluje koja je pogodila Nemačku i Holandiju i druge evropske države. Olujni vetrovi, snežne padavine i poledica izazvali su u Grčkoj, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Holandiji, Belgiji, Rumuniji i… »

Kosovska policija ispitala šest svedoka, identifikovan poslednji vlasnik "opel astre"

RTS 18.01.2018
Besim Hoti iz kosovske policije kaže da su uspeli da otkriju poslednjeg vlasnika izgorelog automobila za koji se veruje da je korišćen u ubistvu Olivera Ivanovića. Prema njegovim rečima, poslednji vlasnik "opel astre" lociran je negde u Srbiji. Do… »

Preminuo Jonuz Musliju

RTS 18.01.2018
Predsednik Skupštine opštine Bujanovac i Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju preminuo je u bolnici u Turskoj, gde se nalazio na lečenju. Musliju je preminuo oko podneva u kliničko-univerzitetskom centru Trakija, precizirali su u Savetu, gde još… »

Vučić: Srbija aktivan partner Evropske unije

RTS 18.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa evropskom komesarkom za regionalnu politiku Korinom Kretu sa kojom je razgovarao o evropskom putu Srbije. Aleksandar Vučić je istakao da je strateški cilj Srbije članstvo u EU, kao i da je… »

Grabar Kitarovićeva skratila posetu BiH

RTS 18.01.2018
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović skratila je posetu BiH i okončaće je danas, obilaskom nekoliko opština na području srednje Bosne u kojima su Hrvati većinsko stanovništvo. Poseta Grabar Kitarovićeve je najavljena kao trodnevna, ali… »

Sila: Sve službe rade na istrazi ubistva Ivanovića

RTS 18.01.2018
Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici Šićri Sila izjavio je da sve službe intenzivno rade na otkrivanju počinioca ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića, preneo je prištinski portal "Telegrafi". Direktor srpske policije… »