Izvor: RTV arhiva vesti 18.01.2018

Tači: "Neću dozvoliti da incident" (ubistvo Ivanovića) ugrozi normalizaciju odnosa

RTV 18.01.2018
SOFIJA - Kosovski predsednik Hašim Tači preneo je bugarskom premijeru Bojku Borisovu da "neće dozvoliti" da ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića ugrozi normalizaciju odnosa sa Beogradom. Tači je u sredu razgovarao telefonom sa… »

Priština odbila da Srbija učestvuje u istrazi ubistva Ivanovića

RTV 18.01.2018
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da odbijanje Prištine da srpski politički, pravosudni i drugi organi učestvuju u istrazi ubistva Olivera Ivanovića pokazuje da "prištinske vlasti nemaju nameru da… »

Protesti zbog Stoltenberga u makedonskom Sobranju

RTV 18.01.2018
SKOPLJE - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji danas boravi u poseti Makedoniji, obratio se poslanicima u Sobranju, dok se ispred zgrade parlamenta okupila grupa građana koja, kako kažu, protestuje protiv ulaska te zemlje u NATO i… »

Beograd: Proglašeno pet lista, glasaće oko 1,6 miliona birača

RTV 18.01.2018
BEOGRAD - Gradska izborna komisija (GIK) do četvrtka posle podne proglasila je pet izbornih lista za lokalne izbore u Beogradu, a na njima će pravo glasa imati oko 1,6 miliona birača, na oko 1.183 biračka mesta. Proglašene su: izborna lista broj 1… »

Oluja u Evropi: Najmanje sedmoro poginulih

RTV 18.01.2018
LONDON, BERLIN, BRISEL, SOLUN - Najmanje sedam osoba izgubilo je danas život u snažnoj oluji koja je pogodila Holandiju, Belgiju, Nemačku i druge evropske države. Najmanje tri osobe su izgubile život u Nemačkoj, gde je vetar rušio drveće i gurao… »

Preminuo Jonuz Musliu

RTV 18.01.2018
BUJANOVAC - Predsednik Skupštine opštine Bujanovac i Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu preminuo je danas u bolnici u Turskoj, gde se nalazio na lečenju. Musliu je bio nekadašnji politički komandant Glavnog štaba Oslobodilačke vojske Preševa… »

Komesarka Kretu: Najvažnije da situacija bude stabilna

RTV 18.01.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa evropskom komesarkom za regionalnu politiku Korinom Kretu, koja je povodom ubistva Olivera Ivanovića istakla da je najvažnije da obe strane ostanu mirne i situacija bude… »

Kitarović se poklonila bošnjačkim žrtvama u Ahmićima

RTV 18.01.2018
SARAJEVO - Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, koja boravi u zvaničnoj poseti BiH, van protokola poklonila se danas bošnjačkim žrtvama i položila cveće na spomen obeležje u selu Ahmići i Križančevo Selo kod Viteza, potvrđeno iz… »

Ukinuto rešenje o produženju pritvora Zoranu Marjanoviću

RTV 18.01.2018
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje kojim je početkom decembra produžen za još tri meseca pritvor Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine, na nasipu u Borči, ali mu nije ukinuo… »

Poginula devojka u Belom potoku

RTV 18.01.2018
BEOGRAD - Devojka od 24 godine poginula je noćas u prevrtanju automobila usled sudara dva automobila, u 02.20 u ulici General Ždanova, u Belom potoku, izjavila je jutros Tanjugu portparol Hitne pomoći dr Nada Macura. Muškarac iz istog automobila je… »