Izvor: Sputnik arhiva vesti 18.01.2018

Stoltenberg Zaevu: Dobar prijatelj, on je moj heroj, ali prvo ime, pa NATO

Sputnik 18.01.2018
Generalni sekretar NATO-a na kraju posete Skoplju poručio je da za Makedoniju ne postoji plan B, te da nema članstva u toj vojnoj alijansi bez rešenja pitanja imena te države. Na kraju posete Skoplju i zajedničke konferencije za novinare, generalni… »

Preminuo predsednik SO Bujanovac Jonuz Musliju

Sputnik 18.01.2018
Predsednik Skupštine opštine Bujanovac i prvi čovek Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju preminuo je danas. Prema saznanjima „Novosti“, Musliju je umro u Turskoj, gde se nalazio na lečenju od srčanih tegoba. Musliju je rođen 1959. godine, a… »

Stejt department upozorava Amerikance na opasnosti u BiH

Sputnik 18.01.2018
Američki Stejt department upozorio je svoje državljane na oprez prilikom putovanja u Bosnu i Hercegovinu zbog opasnosti od terorizma i mina. U tekstu, u kojem je upozorenje podignuto na drugi nivo od maksimalno četiri, navodi se da terorističke grupe… »

Amerika nudi pomoć Hrvatskoj u rešavanju graničnog spora sa Slovenijom

Sputnik 18.01.2018
Amerika je spremna na eventualno uključivanje u rešavanju graničnog spora Hrvatske i Slovenije u Piranskom zalivu, ukoliko dve saveznice u EU i NATO-u ovo pitanje ne reše na konstruktivni način, piše zagrebački „Jutarnji list“. To je, kako se… »

Predsednica Hrvatske obećala podršku Hrvatima u Srpskoj

Sputnik 18.01.2018
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović obećala je u Derventi, na kraju svoje službene posete Bosni i Hercegovini, podršku Hrvatima koji žive na teritoriji Republike Srpske. Kolinda Grabar Kitarović se u Derventi sastala s predstavnicima… »

Novo otkriće: Na Mesecu pronađena mreža tajanstvenih tunela

Sputnik 18.01.2018
Američka svemirska agencija (NASA) otkrila je tunele koji vode duboko ispod površine Meseca, za koje je procenjeno da bi mogli da budu idealni za novu lunarnu bazu. Reč je o tunelima koji su nekada davno nastali delovanjem lave, prenosi „Ekspres“… »

Dođu u Beograd — izjašnjavaju se kao Srbi, odu u Podgoricu — izjašnjavaju se kao Crnogorci

Sputnik 18.01.2018
Srbi u Crnoj Gori ne bi trebalo da preispituju njenu državnost, niti da se bave završenim pitanjima, kakva su nezavisnost ili članstvo u NATO-u, a objekat „Srpske kuće“ trebalo bi da se isključivo bavi očuvanjem kulturnog identiteta srpskog… »

Slavni švedski reditelj: Ideju o ruskoj pretnji lansira industrija naoružanja (video)

Sputnik 18.01.2018
Industrija naoružanja ima snažan lobi i ima koristi od lansiranja ideje o sukobu Švedske i Evrope s Rusijom, jer u suprotnom ne bismo imali razlog da povećavamo svoju vojsku. Strašno je koliko se novinara „peca“ na priču o pretnji iz Rusije i… »

Turska: Nastavlja se vanredno stanje

Sputnik 18.01.2018
Parlament Turske izglasao je da vanredno stanje u toj zemlji, proglašeno nakon neuspelog državnog udara 2016. godine, bude produženo za još tri meseca. To je šesti put da Parlament Turske produžava vanredno stanje, podseća Rojters. Vanredno stanje… »

Tradicionalno kupanje uoči Bogojavljenja (video)

Sputnik 18.01.2018
Širom Rusije na rekama i jezerima tradicionalno se lomi led za kupanje uoči Bogojavljenja. Pravoslavna crkva slavi zimski Krstovdan uoči Bogojavljenja kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru. Praznik se vezuje za dan krštenja Isusa… »