Izvor: Srbija danas arhiva vesti 18.01.2018

Nemiri u Skoplju: Demonstranti zapalili zastavu NATO-a ispred Sobranja, u toku su dva protesta!

Srbija danas 18.01.2018
Makedonci izašli na ulice. Na dvostrukim protestima ispred Sobranja, protiv NATO i protiv antimakedonske politike aktuelne vlade, zapaljena je zastava Alijanse. Dve grupe aktivista organizovale su proteste ispred Sobranja u vreme obraćanja generalnog… »

Umro Jonuz Musliju

Srbija danas 18.01.2018
Jonuz Musliu preminuo je u bolnici u Turskoj. Predsednik Skupštine opštine Bujanovac i Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu preminuo je danas u bolnici u Turskoj, gde se nalazio na lečenju. Musliu je bio nekadašnji politički komandant Glavnog… »

Srbija se oprostila od Olivera: Ivanović sahranjen u Aleji zaslužnih građana (foto)

Srbija danas 18.01.2018
Okupio se veliki broj građana. Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović podlegao je povredama posle upucavanja u Kosovskoj Mitrovici u utorak 16. januara. Nepoznati napadači su na njega ispalili pet hica kada je ulazio u prostorije stranke. Kao… »

Euleks odgovorio na zahtev Srbije: Evo od koga zavisi da li će Srbi istraživati ubistvo Ivanovića

Srbija danas 18.01.2018
Direktor srpske policije izjavio ranije da MUP i BIA angažuju sve resurse na istrazi ubistva Ivanovića. Misija Evropske unije na Kosovu Euleks saopštila je danas, u vezi sa zahtevom Srbije za učešćem srpskih državnih organa u istrazi ubistva lidera… »

Stižu digitalne registarske tablice: Na ovaj način olakšaće vozačima život!

Srbija danas 18.01.2018
Već ove godine krasiće 100 hiljada automobila! Tokom ove godine digitalne registarske tablice stići će na kalifornijske puteve, a potom ih možemo očekivati i u ostatku Amerike. Kompanija Reviver Auto na ovogodišnjem salonu automobila javnosti je… »

Vojska Srbije upozorila KFOR: Ako neko napadne sever Kosova, nećemo biti nemi posmatrači

Srbija danas 18.01.2018
Da u Beogradu postoji snažna volja da u slučaju eskalacije nasilja u pokrajini zaštiti svoj narod nije novost. Vojska Srbije upozorila je komandu KFOR-a da neće biti samo nemi posmatrač ukoliko na severu Kosova i Metohije dođe do ugrožavanja… »

Razbijeno staklo na prostorijama SNS stranke u Lazarevcu

Srbija danas 18.01.2018
Još jedan u nizu vandalskih napada na prostorije stranke. Beogradski odbor Srpske napredne stranke saopštio je da je tokom noći razbijeno staklo na prostorijama stranke u Lazarevcu. Foto: Srbija Danas Kako kažu, još jedan u nizu vandalskih napada na… »

Još danas lepo vreme, a za vikend će nam trebati toplija odeća

Srbija danas 18.01.2018
Tek od ponedeljka postepeni porast temperature. U većem delu Srbije danas će biti pretežno sunčano, više oblačnosti uz provejavanje slabog snega očekuje se ujutru i pre podne u južnim i istočnim krajevima i to uglavnom u planinskim predelima… »

Ako večeras bude padao sneg - desiće vam se divna stvar!

Srbija danas 18.01.2018
Ako večeras u ponoć otvorite prozor i pogledate u nebo, verovatno ćete primetiti da neko od vaših komšija radi to isto. Ovo ne treba da vas čudi jer je reč o prastarom srpskom običaju! Večeras, čim Sunce zađe, hrišćani počinju da se… »

Vučić i Dodik razgovarali o pitanjima od nacionalnog značaja

Srbija danas 18.01.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Tokom susreta, dvojica predsednika razgovarala su o daljem unapređenju odnosa između Srbije i Republike Srpske. Aleksandar Vučić Foto… »