Izvor: Studio B/Svet arhiva vesti 18.01.2018

SAD: Senat odobrio zakon za obnovu prisluškivanja

Studio B 18.01.2018
Američki Senat danas je odobrio zakon o ponovnom odobrenju operacija prisluškivanja stranih državnjana u inostranstvu, koje sprovode pojedine američke obaveštajne agencije, javlja AP. Za šestogodišnje produženje programa glasalo je 65 senatora, a… »

Moskva se ne pridružuje Ugovoru o zabrani nuklearnog oružja

Studio B 18.01.2018
Moskva ne planira da se pridruži Ugovoru o zabrani nuklearnog oružja, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećenoj neširenju oružja za masovno uništenje. „Rusija se… »

Rusija: Kijev krenuo putem suprotnim mirnom rešenju sukoba

Studio B 18.01.2018
Ukrajinski parlament odlučio je da krene putem suprotnim od mirnog političkog rešenja sukoba u Donbasu, izjavo je danas ruski izaslanik u Kontakt grupi Boris Grizlov. „Politička predstava koja se odvila u prethodnih nekoliko dana završena je danas… »

Australijski mediji:Uhapšeni se trkao jahtama pre 3 nedelje

Studio B 18.01.2018
Australijski milioner i poznati biznismen Rohan Arnold, koji je u utorak uhapšen u Beogradu zbog sumnje da je učestvovao u međunarodnom švercu kokaina, pre samo tri nedelje učestvao je u trci jahti od Sidneja do Hobarta, prenela je autralijska… »

Rusija,Iran i Turska usaglašavaju listu za kongres o Siriji

Studio B 18.01.2018
Rusija, Iran i Turska usaglasiće listu učesnika za skup o Siriji, koji će krajem januara biti održan u Sočiju,izjavio je specijalni izaslanik Rusije za Bliski Istok i Afriku i zamenik ministra spoljnih poslova, Mihail Bogdanov. „Nadam se da ćemo… »

Policija pretražila kancelarije opozicionara Navaljnog

Studio B 18.01.2018
Ruska policija danas je izvršila pretres sedišta kampanje opozicionog lidera Alekseja Navaljnog u Sankt Peterburgu, pokazuje snimak koji su na internetu postavili njegovi sledbenici. Na snimku se vidi kako policija proverava pasoše aktivista, prenela… »

Ubijen zamenik federalnog maršala, policajac ranjen

Studio B 18.01.2018
U pucnjavi koja se dogodila jutros po lokalnom vremenu u Harisburgu, glavnom gradu američke savezne države Pensilvanije, ubijen je zamenik federalnog maršala, a ranjen je federalni policajac, javio je lokalni portal pennlive.com. Povrede policajca nisu… »