Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 18.01.2018

Stoltenberg o Zaevu: On je moj heroj

Vesti online 18.01.2018
Generaalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Skoplju da je premijer Makedonije Zoran Zaev njegov heroj. - Dobar prijatelj. On je moj heroj - rekao je Stoltenbeg novinarima po završetku zajedničke konferencije za novinare sa Zaevom, kada… »

Stet department upozorava: Mogući teroristički napadi u BiH

Vesti online 18.01.2018
Američki Stejt department upozorio je svoje državljane na oprez prilikom putovanja u Bosnu i Hercegovinu zbog opasnosti od terorizma i mina. U tekstu u kojem je upozorenje podignuto na drugi nivo od maksimalno četiri navodi se da terorističke grupe i… »

Kukasti krstovi na spomeniku Kraljeviću Marku u Prilepu

Vesti online 18.01.2018
Nepoznati počinoci iscrtali su kukaste krstove na spomeniku "Kralju (Kraljeviću) Marku" u centru Prilepa, javlja MIA. Makedonska agencija navodi da su iz prilepske lokalne samouprave saopštili da se to desilo prethodne noći i da su vandalski čin… »

Amerika nudi pomoć Hrvatskoj u rešavanju graničnog spora sa Slovenijom

Vesti online 18.01.2018
Amerika je spremna na eventualno uključivanje u rešavanju graničnog spora Hrvatske i Slovenije u Piranskom zalivu, ukoliko dve saveznice u EU i NATO-u ovo pitanje ne reše na konstruktivni način, piše zagrebački „Jutarnji list“. To je, kako se… »

Za ulazak u EU 81 odsto Crnogoraca

Vesti online 18.01.2018
Gotovo 81 odsto građana Crne Gore na eventualnom referendumu o pristupanju Evropskoj uniji, zaokružilo bi "da", pokazalo je najnovije istraživanje o percepcijama javnosti i komuniciranju procesa evropskih integracija. Pozitivan stav prema EU iskazalo… »

Šta je Štrahe stvarno rekao u Banjaluci?

Vesti online 18.01.2018
Austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe izjavio je danas da poštuje suverenitet Bosne i Hercegovine, ali i pravo na samoopredeljenje naroda. - Poštujemo suverenitet države BiH u kojoj žive tri naroda. Od Dejtonskog sporazuma postoji državna… »

Hrvati već strepe: Turskoj sviće, nama se smrkava?

Vesti online 18.01.2018
S obzirom na uloženi trud, Hrvatska može biti relativno zadovoljna turističkim rezultatima u 2017. godini, s rastućim trendom koji se nastavio iz godine ranije. Ako se u međuvremenu ne dogode neki potresi po pitanju bezbednosti na Mediteranu, već… »

Veto Ivanova na zakon o jezicima: Albanski nije drugi jezik

Vesti online 18.01.2018
Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov odbio je da potpiše zakon o jezicima, kojim albanski, praktično, postaje drugi zvanični jezik u toj zemlji, javljaju skopski mediji. Ivanov je, obrazlažući odluku, rekao da se zakon kosi sa Ustavom. Taj akt će se… »