Izvor: Vesti online/Politika arhiva vesti 18.01.2018

Sutra u "Vestima": Srbija ujedinjenja u bolu - kosovski vitez ispraćen na poslednji počinak

Vesti online 18.01.2018
Mukla tišina. Jecaji. Plač i neizmerna tuga. Na hiljade sveća i žutih i belih ruža. Reke ljudi iz Beograda, sa Kosmeta, čitave Srbije... ispratili su kosovskog viteza Olivera Ivanovića na poslednji počinak. - Trebalo je proglasiti Dan žalosti… »

Proglašene još četiri liste za Skupštinu Grada Beograda

Vesti online 18.01.2018
Gradska izborna komisija je na četvrtoj sednici, održanoj 17. januara, jednoglasno proglasila četiri izborne liste za odbornike Skupštine Grada Beograda. To su: Izborna lista broj 2 "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka", izborna lista broj… »

Umro Jonuz Musliu

Vesti online 18.01.2018
Predsednik Skupštine opštine Bujanovac i Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine u Srbiji Jonuz Musliu preminuo je danas u bolnici u Turskoj, gde se nalazio na lečenju, potvrđeno je Tanjugu u tom Savetu. Musliu je preminuo oko podne u… »

Stefanović: Priština sprečava otkrivanje pravih motiva

Vesti online 18.01.2018
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović naveo je da je reakcija kosovskog premijera Ramuša Haradinaja potpuno neprihvatljiva. Kako je ranije javila Prva TV, Priština je definitivno odbila saradnju Beograda u istrazi o ubistvu lidera GI… »

O čemu su razgovarali Vučić i Dodik?

Vesti online 18.01.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. "Tokom susreta, dvojica predsednika razgovarala su o daljem unapređenju odnosa između Srbije i Republike Srpske, projektu auto-puta koji… »

Bivši borci OVK odgovorili ambasadoru SAD: Pazi šta pričaš!

Vesti online 18.01.2018
Zamenik predsednika Udruženja bivših pripadnika OVK Nasim Haradinaj upozorio je američkog ambasadora u Prištini Grega Delavija da vodi računa o tome šta govori kada je reč o nekadašnjim komandantima OVK-a, koje je optužio za ratne zločine… »

"Ubice htele da naškode Kosovu"

Vesti online 18.01.2018
Ko god je ubio Olivera Ivanovića hteo je time da prestavi Kosovo kao nestabilnu zemlju, rekao je za DW kosovski predsednik Hašim Tači. Dodaje da je dobrodošla saradnja srpskih institucija u istrazi. - Kosovske i međunarodne institucije čine… »

"Dođu u Beograd, izjašnjavaju se kao Srbi, u Podgorici kao Crnogorci"

Vesti online 18.01.2018
Srbi u Crnoj Gori ne bi trebalo da preispituju njenu državnost, niti da se bave završenim pitanjima, kakva su nezavisnost ili članstvo u NATO-u. To je izjavio Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Srbije, za televiziju PinkM i dodao da bi objekat… »

"Sedam dana tišine zbog ubistva Olivera Ivanovića"

Vesti online 18.01.2018
Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić putem društvenih mreža je saopštio da sedam dana neće govoriti o predstojećim beogradskim izborima. Kako je naveo, tu odluku je doneo zbog ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda… »

Veselji: Sud za OVK je nepravda, ali će ga biti, pomirite se s tim

Vesti online 18.01.2018
Predsednik Demokratske partije Kosova i kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je da će Specijalnog suda biti. Kako kaže, neće dozvoliti iznenađenja i jednostrane poteze koji mogu da dovedu u pitanje parnerstvo sa SAD i EU. Osim toga, on je za KTV… »