Izvor: Vesti online/Svet arhiva vesti 18.01.2018

VIDEO: Vetar nosi sve pred sobom, troje mrtvih u Holandiji

Vesti online 18.01.2018
U istočnoj holandskoj provinciji Overesejl poginuo je muškarac od 62 godine kada ga je udarila u lice grana drveta, a drugi 62. godišnji muškarac je izgubio život kada je u istočnom gradu Enshedeu na njegov automobil palo drvo, prenela je agencija… »

Putin: Očekujemo otvaranje slobodne zone Evroazijske unije sa Srbijom

Vesti online 18.01.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin je izrazio danas očekivanje da će tekući pregovori Evroazijske ekonomske unije (EEU) o osnivanju zone slobodne trgovine sa Srbijom biti uspešno završeni. - Očekujemo da će tekući pregovori o osnivanju slobodnih… »

Zapalio se autobus u Kazahstanu, 52 osobe poginule

Vesti online 18.01.2018
Pedeset i dve osobe su poginule u požaru koji je zahvatio autobus u severozapadnom regionu Kazahstana, Aktau, saopštilo je jutros ministarstvo unutrašnjih poslova Kazahstana. - Petoro njih koji su uspeli da izađu pružena je medicinska pomoć -… »

Rusija započela isporuku S-400 Kini

Vesti online 18.01.2018
Rusija je započela isporuku raketnog sistema S-400 Trijumf Kini na osnovu ugovora iz 2014. godine, rekao je izvor blizak ruskoj vojsci. Pošiljka sadrži kontrolnu stanicu, radarsku stanicu, opremu za energiju i podršku, rezervne delove, različite… »

Sirija preti Turskoj: Oborićemo svaki avion

Vesti online 18.01.2018
Sirija je saopštila danas da su njene vazduhoplovne snage spremne da brane teritoriju od napada Turske i upozorile Ankaru da će oboriti svaki njen avion koji pređe granicu. - Upozoravamo tursko rukovodstvo da ako pokrene borbene operacije u oblasti… »

Rusija: Ukrajina se sprema za novi rat

Vesti online 18.01.2018
Moskva smatra da je ukrajinski zakon o reintegraciji Donbasa dokaz o priprema za novi rat, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. Rusko ministarstvo navodi da je zakon, koji je u oktobru prošao prvu raspravu i u međuvremenu podvrgnut… »

Rumuni se osramotili pred Abeom, građani se izvinjavaju

Vesti online 18.01.2018
Stotine građana Rumunije izvinilo se japanskom premijeru Šinzu Abeu zbog protokolarnih i diplomatskih nedostataka tokom posete njihovoj zemlji, kojom završava evropsku turneju. Ručak i razgovori Abea s rumunskim premijerom u utorak otakazani su… »

Kraj "rata": Ovo od Rusije nismo očekivali

Vesti online 18.01.2018
Rusija je u novembru 2017. godine povećala ivestiranje u američke državne obveznice za 700 miliona dolara. Sada je taj iznos do 105,7 milijardi dolara, navodi se u dokumentima američkog Ministarstva finansija. Ruski portfolio američkih državnih… »

Nemačka štiti "Severni tok 2"

Vesti online 18.01.2018
Nemačka je protiv amandmana Evropske komisije na gasnu direktivu koji dotiču projekat "Severni tok 2", piše list "Vedomosti", pozivajući se na kopiju zaključka nemačkih pravnika. Početkom novembra 2017. godine Evropska komisija je predložila… »

Turska u stanju borbene gotovosti, šefovi Generalštaba i obaveštajnih službi u Moskvi

Vesti online 18.01.2018
Turski Generalštab je naložio da se vojska stavi u stanje povećane borbene gotovosti na granici sa Sirijom u slučaju moguće operacije u sirijskom Afrinu, javila je agencija Anadolija. Ankara nastavlja da prebacuje oklopnu tehniku u pogranične… »