Nauka & Tehnologija arhiva vesti 18.01.2018

Galaxy A8 u Srbiji, evo koliko će koštati

Blic 18.01.2018
Najnoviji telefon iz Samsung Galaxy A serije, A8(2018), predstavljen je i u Srbiji. Ovaj model “nasledio” je neke od funkcija sa premium modela. Ima veliki beskonačni ekran, prvu dvostruku prednju kameru sa Live Focusom i jednostavan je za upotrebu… »

Kredite u švajcarcima bi trebalo proglasiti nezakonitim

PC Press 18.01.2018
Nakon što je sud u Grčkoj doneo prvu sudsku presudu kojom je valutna klauzula u švajcarskim francima (CHF) proglašena nepoštenom i štetnom, „Udruženje CHF”, koje okuplja dužnike u švajcarcima u Srbiji, poziva nadležne da kreditne ugovore u… »

U Meksiku pronađena najveća povezana podvodna pećina

N1 Info 18.01.2018
Arheolozi i ronioci na poluostrvu Jukatan saopštili su da su pronašli prolaz koji povezuje dve podvodne pećine čineći in, kako su naveli, najvećom povezanom podvodnom pećinom u svetu. Ronioci su kazali da je pronađena povezana pećina dužine oko… »

Apple: Ponosno Amerikanci, vraćamo novac u SAD

Mondo 18.01.2018
Apple će platiti 38 milijardi dolara poreza na vraćanje novca u SAD. Američki tehnološki gigant Apple će platiti oko 38 milijardi dolara poreza na vraćanje više milijardi dolara u SAD, i potrošiće na desetine milijardi dolara na kreiranje novih… »

Apple: Važna promena stiže sa novim apdejtom sledećeg meseca

Press 18.01.2018
Izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuk izjavio je da će sledeći update iOS11 dozvoliti korisnicima da sami odluče da li će sistem „namerno“ usporavati rad telefona zarad dobribiti baterije ili ne. Foto:b92.net Nakon što je prošlog meseca… »

Kako prebaciti svu muziku sa Google Muzika na Windows 10 Groove servis?

Pametni telefoni 18.01.2018
Prebacite sve pesme koje ste kupili ili sačuvali na Google Muzika servis na Groove koji koristite na Windows 10 računaru. Ako ste Windows 10 korisnik, a ujedno koristite i Google Muzika servis, onda je možda bolje da sve sačuvate na Microsoft Groove… »

Samsung Galaxy A8(2018) predstavljen u Srbiji

Danas 18.01.2018
Najnoviji telefon iz Samsung Galaxy A serije, A8(2018), predstavljen je i u Srbiji, a u prodaju kreće od sutra, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 61.990 dinara. Kupci će moći da biraju između crne, orhideja sive i zlatne boje, a dostupan je u… »

Google priprema Android Pi (Pie)

PC Press 18.01.2018
Sledeća velika verzija Android operativnog sistema mogla bi da se zove Pi, ili, još verovatnije Pie – kao pita, budući da Google ima običaj da Android verzije naziva po poslasticama, pa smo do sada imali Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread… »

Tri najtoplije godine

RTV 18.01.2018
NJUJORK - Poslednje tri godine su najtoplije zabeležene do sada, ritam zagrevanja planete u tom periodu je "izuzetan", upozorile su UN, a eksperti ističu da "rekordna temperatura mora privlači pažnju svetskih čelnika, pa i predsednika Trampa, na… »

Poslednji poziv DžIHADISTIMA: Predajte Harastu ili se suočite sa posledicama!

Pravda 18.01.2018
Sirijska arapska armija (SAA) uputila je danas zahtev džihadistima u Harasti da bez odlaganja predaju to severoistočno prigradsko naselje Damaska sirijskim vlastima. U pozivu na predaju naglašava se činjenica da je elitna 4. mehanizovana divizija… »