Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 22.01.2018

Australian Open: Chung izbacio Đokovića

Al Jazeera 22.01.2018
Pobjedom nad teniserom iz Srbije, Južnokorejac postao prvi igrač iz ove države koje je u četvrtfinalu Grand Slama. Korejac Hyeon Chung i Amerikanac Tennys Sandgren posljednja su dvojica četvrtfinalista u konkurenciji tenisera na prvom ovogodišnjem… »

SAD: Senatori postigli dogovor o nastavku finansiranja vlade

Al Jazeera 22.01.2018
U zamjenu za podršku finansiranju vlade demokrati su tražili i dobili garanciju od republikanaca za debatu o pitanjima imigracije. Čelnici Senata SAD-a postigli su dogovor o nastavku finansiranja vlade, javlja AP, a glasanje o zakonu kojim će to biti… »

Cvetković: Izrekao sam istinu koja se ne smije kazati

Al Jazeera 22.01.2018
Rukometni selektor Srbije kaže da prošlost ne treba zaboraviti, ali da treba praštati zbog ljepše budućnosti. Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković dodatno je pojasnio izjavu da "očekuje podršku od braće Hrvata" i poručio… »

U tirolskim Alpama 10.000 ljudi odsječeno od svijeta

Al Jazeera 22.01.2018
Austrijske vlasti proglasile su peti od šest nivoa opasnosti od lavina, što je posljednji put učinjeno 1999. godine. Velika snježna lavina odsjekla je skijaški centar u gradiću Ischglu u tirolskim Alpama. U tom zimskom turističkom centru trenutno… »

Pence: Ambasada SAD-a u Jerusalemu od 2019. godine

Al Jazeera 22.01.2018
Američki potpredsjednik najavio je da će administracija SAD-a sljedećih sedmica napredovati u planovima da otvori ambasadu u Jerusalemu. Američki potpredsjednik Mike Pence, koji boravi u posjeti Izraelu, najavio je da će Sjedinjene Američke Države… »

Troje ranjenih u pucnjavi na Manhattanu

Al Jazeera 22.01.2018
Tri osobe ranjene su iz vatrenog oružja u turističkoj zoni New Yorka, blizu Empire State Buldinga. Tri osobe ranjene su iz vatrenog oružja u pucnjavi u noći sa nedjelje na ponedjeljak na Manhattanu, javlja Associated Press. Prema navodima zvaničnika… »

Abbas će zatražiti od EU da prizna Palestinu

Al Jazeera 22.01.2018
Palestinski predsjednik susrest će se u Briselu s Federicom Mogherini i šefovima diplomatija zemalja članica Evropske unije. Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas službeno će u ponedjeljak od Evropske unije zatražiti da prizna palestinsku državu… »

Spoj 'kalašnjikova' i Glocka u novom pištolju

Al Jazeera 22.01.2018
Draco NAK9 kompanije Century Arms kalibra je devet milimetara, prihvata okvire iz pištolja Glock 17 i Glock 19. Američki proizvođač oružja Century Arms ukrstio je čuvenu rusku automatsku pušku "kalašnjikov" (AK-47) s pištoljem Glock u svom novom… »

Vučić i Čović o unapređenju odnosa Srbije i BiH

Al Jazeera 22.01.2018
Predsjednik Srbije i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine razgovarali su i o sveukupnim odnosima srpskog i hrvatskog naroda. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine… »

Poljska: Istraga zbog televizijskog izvještaja o neonacistima

Al Jazeera 22.01.2018
Izvještaj prikazuje članove grupe Ponos i modernost kako u nacističkim uniformama slave Hitlerov rođendan i pale 'svastiku'. U Poljskoj je pokrenuta krivična istraga zbog televizijskog izvještaja koji prikazuje kako članovi poljske neonacističke… »