Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 22.01.2018

Vučićeva poseta Kosovu doprinela smirivanju straha kod građana

Glas Amerike 22.01.2018
Posle posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu izgleda da tenzije slabe i da je ovo bio pravi potez nakon ubistva Olivera Ivanovića, jednog od lidera kosovskih Srba koje je unelo strah među stanovništvo na severu zemlje. Analitičari… »

Pens: Ambasada SAD će biti preseljena u Jerusalim 2019.

Glas Amerike 22.01.2018
Američki potpredsednik Majk Pens rekao je da će SAD ubrzati kontroverzni potez selidbe ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim. Pens je svoj komentar izneo tokom obraćanja Knesetu, izraelskom parlamentu u Tel Avivu. Prošle godine, predsednik Donald Tramp… »

Amazon Go otvara vrata futurističke prodavnice bez kase

Glas Amerike 22.01.2018
U Sijetlu na zapadnoj obali SAD otvorena je prva prodavnica bez kasa i redova za plaćanje kupljene robe. Reč je o prodavnicama Amazon Go, koju su proteklih godinu i više dana testirali sami radnici Amazona. Prodavnica Amazon koristi niz kamera… »

Tilerson: Evropska podrška za dodatne sankcije Iranu

Glas Amerike 22.01.2018
Američki državni sekretar Reks Tilerson rekao je na konferenciji za novinare u Londonu da je vidljiva evropska podrška za zavođenje dodatnih sankcija protiv Irana, koje bi mogle spreče američko povlačenje iz multilateralnog nuklearnog sporazuma sa… »

Španija ponovo traži hapšenje Pudždemona

Glas Amerike 22.01.2018
Španski državni tužioci zatražili su od vrhovnog suda te zemlje da ponovo podnese međunarodni nalog za hapšenje bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pudždemona. Pudždemon se trenutno nalazi u Danskoj, gde bi trebao da učestvuje u debati o… »

SAD: Usvojen privremeni budžet, vlada ponovo radi

Glas Amerike 22.01.2018
Oba doma američkog Kongresa usvojila su u ponedeljak predlog za privremeno finansiranje vlade do 8. februara, čime je odblokiran njen rad. Vladine agencije bile su djelimično zatvorene tri dana zbog izostanka odluke o budžetu i spora oko imigracije… »

Pažin: CG nedvosmisleno posvećena poštovanju ljudskih prava

Glas Amerike 22.01.2018
Crnogorski ministar pravde saopštio je u ponedeljak da je Crna Gora nedvosmisleno posvećena najvišim vrijednostima demokratije, uključujući i poštovanje međunarodnih dokumenata u oblasti ljudskih prava, prenose lokalni mediji. Predstavljajući u… »

Ribolovci u Srbiji doprinose budžetu 15 miliona evra godišnje

Glas Amerike 22.01.2018
Prema poslednjoj anketi Ujedinjenih ribolovaca Srbije (URS) ukupno se potroši gotovo 80 miliona evra godišnje za ovaj hobi, od čega se u budžet direktno slije oko 15 miliona eura, odnosno više od polovine privatizacionih prihoda države tokom cele… »

Britanski general: Vojska će se teško izboriti sa Rusijom

Glas Amerike 22.01.2018
Načelnik Generalštaba britanske vojske, general Nik Karter, upozorio je da zbog opasnog stanja u kom se nalazi, vojska neće biti u mogućnosti da odgovori na pretnje, prvenstveno ciljajući na Rusiju. Prema izvodima iz govora generala Kartera, koji… »

Nova nada za dijalog i saradnju dve Koreje

Glas Amerike 22.01.2018
Učešće Severne Koreje na predstojećoj Olimijadi u Pjongčangu u Južnoj Koreji je za sada ublažilo regionalnu tenziju i pružilo novu nadu za dijalog i saradnju. U tom smislu, olimpijski domaćini rade na transformaciji militarizovane pogranične… »