Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 22.01.2018

Na pružnom prelazu barske pruge poginula dvojica

Glas Zapadne Srbije 22.01.2018
Valjevo - Dva lica su poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas u ranim jutarnjim časovima dogodila na pruzi Beograd-Bar, na pružnom prelazu u selu Popučke kod Valjeva. Do nesreće je došlo kada je putnički voz koji se kretao iz pravca… »

Mitrović: Čišćenje puteva u toku, za dva sata sva sela dobiće struju

Glas Zapadne Srbije 22.01.2018
Ivanjica - Sneg koji je do kasnih večernjih sati padao na području opštine Ivanjica izazvao je probleme u snabdevanju električnom energijom u pojedinim selima Golije. Prema rečima zamenika predsednika opštine Ivanjica Momčila Mitrovića nije… »

Smetovi preko metar i po, mašine čiste puteve ka selima

Glas Zapadne Srbije 22.01.2018
Nova Varoš - Severni vetar koji je duvao čitave noći zavejao je dobar deo lokalnih i seoskih puteva na Pešteru, a smetovi su ponegde i preko metar i po. ,,Od jutros 14 mašina čisti puteve ka centrima mesnih zajednica. Ljudi su na terenu od pet… »

Valjevske rode na svet donele trista mališana

Glas Zapadne Srbije 22.01.2018
Valjevo – Brojni parovi iz centralne Srbije u želji za zdravim potomstvom stizali su na razne adrese od Srbije do Slovenije, Makedonije pa sve do Praga u Češkoj. Međutim malo građana zna da se više stotina roditelja srećno vratilo kući iz… »

Koalicija predvođena naprednjacima do sada jedina predala listu za izbore u Sevojnu

Glas Zapadne Srbije 22.01.2018
Užice, Sevojno - Izborna komisije Gradske opštine Sevojno do sada je proglasila jednu listu za lokalne izbore koji će biti održani 04. marta. Proglašena je lista „Aleksandar Vučić - Zato što volimo Sevojno – Srpska napredna stranka – Ivica… »

Velika izmena u pasošima: U rubrici državljanstvo više neće pisati "srpsko"

Glas Zapadne Srbije 22.01.2018
Ispravka u pasošima državljana Srbije biće vršena u narednom periodu. U Srbiji od 1.oktobra nastupa velika promena u pasošima. U njima više neće u rubrici državljanstvo pisati "srpsko" već "državljanstvo Republike Srbije", preneo je RTS. Iako… »

Niče crkva u rodnom selu patrijarha

Glas Zapadne Srbije 22.01.2018
Vidova na Kablaru – Zavičajci su rešili da u rodnom selu današnjeg srpskog patrijarha podignu crkvu brvnaru – i pripreme već idu. Vidova u podnožju Kablara, gde je 1930. na ovaj svet došao Miroslav Gavrilović, nikad nije imala bogomolju jer je… »

Analiza akcionog plana štaba za vanredne situacije

Glas Zapadne Srbije 22.01.2018
Gornji Milanovac - Uručivanjem sertifikata u svečanoj sali Okružnog načelstva učesnicima komandno - simulacione vežbe na temu „Razvoj lokalne zajednice za delovanje u nesrećama“ održane 21. i 22. februara u Gornjem Milanovcu, urađena je i… »

Gradonačelnik posetio prvorođene bebe u ovoj godini

Glas Zapadne Srbije 22.01.2018
Valjevo - Prve bebe rođene u 2018. godini Vasilija Nedića i Juliju Marković i njihove roditelje, danas je posetio gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, saopšteno je na sajtu grada. On je obišao ove dve porodice i uručio im po 20.000… »

U Čačku ostaje kvačica

Glas Zapadne Srbije 22.01.2018
Čačani neće morati da menjaju tablice, jer će latinična slova sa kvačicama kojima se označavaju gradovi - preživeti. Svi ostali vlasnici automobila koji u drugom delu registracije imaju slova Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y i W, moraće da zamene tablice… »