Izvor: Južne vesti arhiva vesti 22.01.2018

Preminula porodilja u Nišu koja je imala male boginje

Južne vesti 22.01.2018
Nišlijka koja se porodila pre mesec i po dana, a nedavno je u teškom stanju i sa simptomima malih boginja primljena na Infektivnu kliniku, kako kažu u Kliničkom centru, preminula je jutros. Zasad nije poznato da li je bila vakcinisana, a njena beba je… »

Zbog prokišnjavanja krova, obustavljena nastava u 2 prokupačke škole

Južne vesti 22.01.2018
Zbog dela krova koji prokišnjava i "natopljenog" plafona na zgradi u kojoj su smeštene Gimnazija i Medicinska škola, građevinska inspekcija zabranila je korišćenje zgrade, zbog čega danas učenici nisu imali nastavu. Direktor škole Dragoslav… »

Niške opštine nemaju dovoljno para da konkurišu za evropske projekte

Južne vesti 22.01.2018
Nezaposlenost, loša infrastruktura, ali i manjak para u gradskim budžetima kako bi konkurisali za evropske IPA projekte, kako kaže načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, neki su od problema na koje su joj ukazali predsednici opština… »

U džipu krio više od 7 kilograma marihuane

Južne vesti 22.01.2018
Policija je na području Bujanovca pretresom džipa kojim je upravljao muškarac iz bujanovačkog sela Veliki Trnovac, u dnu prtljažnika i iznad zadnjih točkova, pronašla nešto više od 7 kilograma marihuane. Droga je pronađena u nedelju oko 21 sat… »

Pozivanje novinara na otvaranje septičke jame - "besmisao u koji smo upali"

Južne vesti 22.01.2018
Leskovački novinari dobili su, nesvakidašnji zvaničan poziv od Agencije za lokalni ekonomski razvoj da prisustvuju svečanom otvaranju septičke jame u osnovnoj školi u Miroševcu. Prema mišljenju potpredsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije… »

NDNV: Lider “Srbske časti” nas napadao prošlog leta u Nišu

Južne vesti 22.01.2018
Nakon što je organizacija “Srbska čast”, koju predvodi Nišlija Bojan Stojković, dospela u žižu javnosti zbog sumnji da Milorad Dodik od njih pravi paravojsku, Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) tvrdi da je upravo Stojković napadao… »

Zaplenjeno više od 5 kilograma marihuane u Nišu

Južne vesti 22.01.2018
Dvojica muškaraca iz okoline Podujeva, kako kažu iz policije, uhapšeni su u Nišu sa 5,6 kg marihuane. Ova zaplenjena opojna droga bila je spakovana u 10 paketa, u automobilu u kojem su uhapšeni krijumčari, dodaju iz policije. Droga je pronađena u… »

Ove godine kamere i na raskrsnici kod Ureda u Nišu

Južne vesti 22.01.2018
Još jedna frekventna raskrsnica u centru Niša biće "pokrivena" kamerama, kažu u Gradskom veću, a to bi trebalo da spreči vozače da prolaze na crveno i prave druge prekršaje dok prolaze semafore. Kamere će biti postavljene na raskrsnici na Uredu… »

Centar Niša i naselje Šljaka nemaju vodu

Južne vesti 22.01.2018
Zbog kvara u Ulici Svetozara Markovića u Nišu bez vode su stanovnici koji žive sa desne strane ulice, sve do Obrenovićeve, kažu u Javnom komunalnom preduzeću Naissus, a nekoliko havarija bilo je i u naselju Šljaka, pa ni u ovom delu grada neće… »

Vaučeri za odmor će moći da se koriste i u Nišu i Niškoj Banji

Južne vesti 22.01.2018
Besplatne vaučere do 5.000 dinara ubuduće će moći da iskoriste i turisti koji bi da odmaraju u Nišu i Niškoj Banji, kaže predsednik Opštine Dejan Jovanović, koji očekuje da će to napraviti bum i povećati broj turista u ovom lečilištu. Iako… »