Izvor: Kurir/Balkan arhiva vesti 22.01.2018

Prepakivali pošiljke iz poljske: Rusija zabranila uvoz jabuka iz BiH

Kurir 22.01.2018
Pošiljku jabuka pratio je fitosanitarni sertifikat koji je izdao inspektor Brčko distrikta. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske smatra da je propust kod izvoza jabuka iz BiH u Rusiju naneo veliku štetu domaćim… »

Skoplje osudilo paljenje makedonske zastave u Solunu: Ti izolovani incidenti su politika mržnje i netolerancije

Kurir 22.01.2018
Ministarstvo osuđuje "izolovane incidente" koje su izazvali pojedinci i grupe u jučerašnjem protestu u Solunu, ocenivši ih kao "politiku mržnje i netolerancije." Prema fotografijama koje su juče objavili grčki mediji, grupa demonstranata je tokom… »

Štrajk glađu u železari Zenica: Radnici traže 13 plata i uvezivanje staža

Kurir 22.01.2018
Pošto su u nekoliko navrata blokirali magistralni put M-17 i ulaz u Zenicu, što nije urodilo plodom, radnici Železare danas su odlučili da rizikuju živote da bi Vladu FBiH naterali da ispuni obećanja. Predsednik Sindikata radnika Železare Zenica… »

Užas u foči: Tri mladića strpala tinejdžera u kola i tukla ga dva sata

Kurir 22.01.2018
M.B. (1999) iz Foče je prijavio da su ga od 1.30 do 3.30 časova V.N.(1994), M.G. (1996) i D.M. (1996) iz Foče maltretirali i naneli mu telesne povrede. O događaju je obavešten dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji se… »

(Video) Bojkot nastave u liplju: Bošnjaci ne puštaju decu u školu dok se ne reši pitanje jezika

Kurir 22.01.2018
Nastava u ovoj školi nije počela, jer 16 učenika bošnjačke nacionalnosti nije selo u školske klupe zbog odluke roditelja da decu ne puštaju na nastavu dok se ne reši pitanje maternjeg jezika, odnosno dok, kako kažu, u đačke knjižice ne počne… »

(Video) Eksplozija u Splitu: Srednjoškolac izvodio hemijski eksperiment u stanu pa srušio zid

Kurir 22.01.2018
Niko od članova njegove porodice nije povređen. Eksplozija se dogodila nešto pre 20:00 u Fra Boninoj ulici, gde je 17-godišnjak u stanu svojih roditelja, u kuhinji, izvodio hemijski eksperiment. U jednom trenutku je došlo do eksplozije prilikom koje… »

Hrvatski par iz pakla: Obećali im posao, pa ih tukli i terali da kradu

Kurir 22.01.2018
Na bjelovarskom sudu uskoro će početi suđenje mlađem paru koji živi u naselju udaljenom 20-tak km od Bjelovara. Par je u junu 2015. tražio osobu za pomaganje prilikom selidbi i čišćenja stanova za adaptaciju. Javio se muškarac niže… »

Tragedija u Kolašinu: Budvanin poginuo na ski-stazi!

Kurir 22.01.2018
Budvanin P. L. je prebačen u Klinički centar međutim od zadobijenih povreda prilikom pada na ski-stazi u Kolašinu, preminuo oko 19 sati. Policija utvrđuje kako je došlo do nesreće na ski stazi u kojoj je Budvanin teško povređen. Pojasnili su da… »

(Video) Hrvati zarobljeni u Tirolu: Sneg sve zatrpao, ovde je kolaps, strahujemo od novih lavina!

Kurir 22.01.2018
"Od juče je u Tirolu kolaps. Putevi su zatvoreni, automobili i hoteli zatrpani snegom. Sneg mi je preko kolena. Danas se polako čiste ulice", izjavio je jedan od Hrvata koji je otišao u austrijske Alpe na zimovanje u mesto Pfunds. Das Hotel darf nicht… »

(Video) Eksplozija u puli: U kući pronađeno telo muškarca (51)

Kurir 22.01.2018
"Čula se jaka eksplozija. Nisam znala što se događa, pa sam u šoku istrčala napolje i videla požar i gusti dim. Zatresla su se stakla na prozorima u trenutku eksplozije, mislila sam da će popucati. Užas. Ne znam tačno što se dogodilo, ali znam… »