Izvor: Kurir/Svet arhiva vesti 22.01.2018

Lavrov: SAD podstiču kurdski separatizam

Kurir 22.01.2018
Lavrov je rekao da SAD ne razumeju situaciju u Siriji i da namerno stvaraju provokacije, misleći na američki predlog stvaranja graničnih snaga kurdskih Jedinica za zaštitu naroda, na koje Turska gleda kao na terorističku grupu. On je rekao da Moskva… »

(Video) Blokada još traje: Službe američke vlade zatvorene, danas prelomna sednica Senata

Kurir 22.01.2018
Delimična blokada američke vlade započela je u petak u ponoć zato što demokrate i republikanci nisu uspeli da postignu dogovor o finansiranju, pošto su ostali podeljeni u pogledu imigracije i pogranične bezbednosti. US shutdown: Government services… »

Drama u Austriji: Snežna lavina odsekla od sveta 10.000 turista u tirolskim Alpima!

Kurir 22.01.2018
Austrijske vlasti su proglasile peti od šest nivoa opasnosti od lavina, što je u poslednji put u Austriji učinjeno 1999. godine. Dežurne službe rade na raščišćavanju puteva prema Išglu, gde je od jutros napadalo novih 50 centimetara snega… »

(Video) Arapski poslanici u knesetu napali majkla pensa: Krenuli na njega kad je rekao da se američka ambasada seli u…

Kurir 22.01.2018
Dok je Pens govorio, jedna grupa arapskih poslanika ustala je i potrčala prema njemu, dok im je druga grupa aplaudirala. Obezbeđenje je smesta reagovalo i zaustavilo ih, a onda ih udaljilo iz sale. Majkl Pens je prvi visoki zvaničnik SAD koji je… »

Abas: Evropska unija brzo da prizna palestinsku državu

Kurir 22.01.2018
Nazivajući EU "pravim prijateljem i partnerom", Abas je rekao da bi Evropljani trebalo da "brzo priznaju državu Palestinu". "To bi ohrabrilo palestinski narod da nastavi da se nada miru i da čeka dok se mir ne uspostavi", rekao je novinarima Abas, koji… »

Odustaju od poternice za puđdemonom? Vrhovni sud Španije odbio zahtev državnog tužilaštva

Kurir 22.01.2018
Odluka da se ponovo aktivira nalog za hapšenje odložena je dok se katalonski parlament ne vrati normalnim aktivnostima, naveo je sud u saopštenju, prenosi Rojters. Agencija AP prenela je izjavu španskog ministra spoljnih poslova Alfonso Dastisa koji… »

(Foto, video) drama na menhetnu: 3 ranjeno u pucnjavi, napadači pobegli!

Kurir 22.01.2018
Prema navodima zvaničnika, troje povređenih je hospitalizovano. Navodi se da je njihovo stanje stabilno. Un tiroteo en Manhattan deja al menos tres heridos. La policía busca a al menos un pistolero - compañeros en EE.UU. pic.twitter.com/k23kfKqxxB —… »

(Foto) ukrstili kalašnjikov i glok: Američka kompanija predstavila novo čudo od pištolja

Kurir 22.01.2018
Pištolj "AK-Drako NAK-9" kompanije "Senčuri arms" kalibra je 9mm, prihvata okvire iz pištolja "glok 17" i "glok 19", a fabrički kapacitet okvira je 33 metka. Težak je 2,9 kilograma i ima cev dužine 28,3 centimetra, što je idealno za nošenje u… »

(Video) Zemlja ponovo u opasnosti: Ogroman asteroid sve nam je bliži! Svet u strahu da je 4. februar sudnji dan!

Kurir 22.01.2018
Kada bi kojim slučajem udario u nju, naučnici smatraju da bi usledila - decenija hladnoće i mraka. Asteroid pod nazivom 2002 AJ129 otkriven je još 15. januara 2002. u okviru projekta praćenja asteroida koji prolaze blizu Zemlje, pod pokroviteljstvom… »

(Uznemirujuće) snimak koji je zgrozio parisku javnost: Pacovi preplavili ulice, građani besni na vlasti

Kurir 22.01.2018
Snimak francuskog lista Parizijen na kojem se vidi kako stotine pacova preturaju po kontejnerima u Parizu pojačao je pritisak na gradske vlasti i ekipe za deratizaciju da krenu u akciju. Gradska skupština je pojačala mere u borbi za suzbijanje pacova… »