Izvor: Nedeljnik arhiva vesti 22.01.2018

I zvanično: Đilasova lista za beogradske izbore

Nedeljnik 22.01.2018
Naziv liste sa kojom će nastupati je "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas danas je kod notara sa koalicionim partnerima overio sporazum o saradnji za beogradske izbore 4. marata i naziv… »

Sukob Stefanovića i Šapića: "Sram vas bilo, ministre"

Nedeljnik 22.01.2018
Šapić je na Fejsbuku napisao da ga je Stefanović optužio da predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića povezuje sa ubistvom Olivera Ivanovića. Ministar policije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović optužio je predstavnike opozicije da “crtaju… »

Kosovsko tužilaštvo će dostaviti Srbiji informacije o Ivanoviću

Nedeljnik 22.01.2018
Tužilaštvu za organizovani kriminal je upućen i zahtev za pravnu saradnju povodom pružanja informacija u vezi zapaljenog vozila. Kosovsko ministarstvo pravde je uputilo odgovor Ministarstvu pravde Srbije u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića… »

Zašto se tužilaštvo još ne oglašava o istrazi ubistva Ivanovića

Nedeljnik 22.01.2018
Iz Tuzilaštva su ranije za danas najavili prve rezultate istrage o ubistvu Oliver Ivanovića uključujući snimke bezbednosnih kamera. Iako je bilo očekivano da će se Tužilaštvo na Kosovu oglasiti jer su za danas najavili prve rezultate istrage o… »

Moja Kravica maslac za socijalno ugrožene

Nedeljnik 22.01.2018
Donacija Imleka Crvenom Krstu. Kompanija Imlek, regionalni lider mlečne industrije, donirala je tonu i po Moja Kravica namaza od maslaca Crvenom krstu Beograd. Društveno odgovorni karakter je već dugi niz godina prepoznat kao značajan deo identiteta… »

Neobična molba NVIDIA: Prodajte grafičke kartice gejmerima, a ne majnerima

Nedeljnik 22.01.2018
Ukoliko ste poslednjih meseci poželeli da unapredite svoju gejming mašinu, verovatno ste i sami bili žrtva ove nestašice, koja je dovela ne samo do manjka grafičkih karata na tržištu, nego i do drastičnih povećanja cena. Kriptovalute doživele su… »

Veliki dogovor Malale i Tima Kuka: Da li je na pomolu saradnja godine

Nedeljnik 22.01.2018
Malala i Tim su se sreli prošlog oktobra na Univerzitetu Oksford gde su razgovarali o tome na koji način tehnologija može pomoći devojčicama u obrazovanju. Izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuku i Malala Jusufzai mogli bi da postanu drim tim… »

Kusturica: Studenti sa FDU su imali zabranu da dolaze na Kustendorf

Nedeljnik 22.01.2018
Čuveni reditelj kaže da negativnost mejnstrima nikada neće biti pobeđena, zato što će tehnološki proces da izvede film na potpuno drugi kolosek. Na Fakultetu dramskih umetnosti su učili ljude da ne treba da rade filmove kakve radim ja. Prve dve… »

Zlatna malina: Objavljene nominacije za najgore filmove

Nedeljnik 22.01.2018
Film "Pedeset nijansi Tamnije", kao i njegovi prethodnici i ove godine odnosi veliki broj nominacija, a osnivač Razzie nagrada Džon Vilson ga je nazvao "pre uspavljujući, nego seksi" Proglašene su nominacije za "Razzie", odnosno za "Zlatnu malinu"… »

Prepoznajete li svih 12 tipova nasilnika na internetu?

Nedeljnik 22.01.2018
Istraživanje je pokazalo da žene širom sveta imaju 27 puta više šansi da budu izložene nasilju na internetu. U Evropi devet miliona devojčica doživi nasilje na internetu do 15. godine pokazalo je istraživanja organizacije Evropski ženski lobi… »