Izvor: Nova ekonomija/Ekonomija arhiva vesti 22.01.2018

Brnabić: Inovacije i kreativne industrije razvojna šansa Srbije

Nova ekonomija 22.01.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su inovacije i kreativne industrije razvojna šansa Srbije. Na konferenciji "Digital, Life, Design" u Minhenu, premijerka je naglasila da su digitalizacija i obrazovanje prioriteti Vlade Srbije… »

Martinović: Najmanja nezaposlenost u poslednjih 25 godina

Nova ekonomija 22.01.2018
Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović kaže da je trenutno nezaposleno 618.827 građana, što je najmanja nezaposlenost u poslednjih 25 godina. Gostujući na RTS-u, on je naglasio da se poslednjih godina beleži velika tražnja… »

Er Srbija do daljnjeg odložila početak redovnih letova ka Ženevi

Nova ekonomija 22.01.2018
Avio-kompanija Er Srbija odložila je do daljeg početak redovnih letova ka Ženevi a koji je bio najavljen za 25. mart, saopštila je ta kompanija. Er Srbija je u saopštenju najavila da u narednom periodu obavestiti javnost o datumu početka leta… »

Nekada je rad u banci bio posao iz snova, a danas to niko ne bi da radi

Nova ekonomija 22.01.2018
Kada je pre desetak godina bankarski sektor u Srbiji radio punom parom, a kreditna aktivnost vrtoglavo rasla, posao u banci bio je san svakog obrazovanog ekonomiste, pravnika i kadrova sličnih struka. Ipak, vremena su se promenila i danas banke češće… »

Ruski 'Avtovaz' isporučio Kubi 300 automobila svog modela Lada

Nova ekonomija 22.01.2018
Najveći ruski proizvođač automobila Avtovaz isporučio je više od 300 automobila svog modela Lada na Kubu. To je prva isporuka ruskih automobila u Latinsku Ameriku za više od decenije. Teretnjak sa 320 lada vesta i 24 lada largus kros pristao je u… »

AFP: Kineskih turista za 173 odsto više u Srbiji

Nova ekonomija 22.01.2018
Kineski turisti su veliki potrošači, a procenjuje se da će broj turista iz Kine koji posećuju Evropu biti povećan za skoro 70 odsto u narednih pet godina, zbog čega evropske zemlje "pompezno" dočekuju kineske goste, piše agencija Frans pres. Broj… »

Uvode se privredni savetnici koji treba da unaprede komunikaciju privrede i inspekcija

Nova ekonomija 22.01.2018
Rad na crno smanjen je i zahvaljujući većem angažovanju inspekcije. A šta je potrebno još da se uradi kako bi inspekcija bila efikasnija znaće se u martu kada će Vlada da završi analizu inspekcijskog nadzora. Njome bi trebalo da se utvrdi koliko i… »

Kupila posteljinu preko interneta, pa se probudila ofarbanog lica i iskašljavala boju

Nova ekonomija 22.01.2018
Goca iz Ivanjice naručila je putem interneta divnu crvenu posteljinu po izuzetno povoljnoj ceni, ali njeno oduševljenje dobrom kupovinom bilo je kratkog daha. Ispostavilo se da je žrtva još jedne u nizu internet prevara, piše dnevni list Blic. "Čim… »

Veteran s Volstrita: Epska nesreća će pogoditi tržište kriptovaluta

Nova ekonomija 22.01.2018
Veteran s Volstrita Piter Bukvar predviđa da će epska nesreća pogoditi tržište kriptovaluta. Nije siguran da li će se to desiti iznenada, odjednom ili će biti spor i stabilan pad, ali je uveren da stiže. Bukvar, koji je glavni investitor u Bleakly… »

Studenti predstavljaju svoje preduzetničke ideje investitorima na skijama

Nova ekonomija 22.01.2018
Dva studentska tima, koji su završili tromesečni besplatan program u Startup centru Ekonomskog fakulteta, pozvani su da svoje preduzetničke ideje predstave na velikom sajmu investitora u austrijskom skijalištu Inzbruk. Studenti koji su svoje projekte… »