Izvor: PC Press arhiva vesti 22.01.2018

Amazon Go – otvorena prva prodavnica bez kasa i redova

PC Press 22.01.2018
Kompanija Amazon koja je gigant u oblasti e-trgovine, otvorila je u Seattle-u prvu Amazon Go prodavnicu bez ijedne kase i redova koji prate ovakav način plaćanja, pa je kupcima omogućeno da dođu, uzmu željeni proizvod sa polica i odu, bez potrebe da… »

Nedeljni pregled kriptovaluta 19.01.2018.

PC Press 22.01.2018
Već mesec dana pratimo i obaveštavamo vas o kretanju kursa prvenstveno kriptovaluta, a fokusirali smo se na bitkoin i etereum kao dve najvažnije. Za ovih mesec dana proslavili smo devet godina postojanja bitkoina kao i etereumovo veliko probijanje jer… »

Facebook želi digitalno pismeniju Evropu

PC Press 22.01.2018
Kompanija Facebook je najavila da će u Evropi otvoriti tri nova centra za digitalno opismenjavanje građana i to u Španiji, Poljskoj i Italiji, a slične centre je već otvorila u zemljama poput Nigerije i Brazila. Pored ovog poduhvata, Facebook… »

Kriptovalute i varanje – novi unosni posao prevaranata

PC Press 22.01.2018
Američki organi reda nastavljaju da se obračunavaju sa tržištem kriptovaluta, a poslednji primer su dva trgovca kriptovalutama koji su optuženi za prevaru. Da li je reč o kriminalnom delu ili treniranju strogoće? I kakve veze Jugoskandik i Dafiment… »

Huawei izabrao Duisburg za novi pametni grad

PC Press 22.01.2018
Nemačke vlasti potpisale su sa kompanijom Huawei ugovor o zajedničkom razvijanju pametnog grada. Ovim ugovorom Duisburg postaje inovativni i digitalni model zapadno evropskog grada. Ugovor je samo okvir za dalju diskusiju u kojoj će dva partnera biti… »

Glas publike ide u Novi Sad

PC Press 22.01.2018
Iako je u pitanju gradski portal – NS Uživo je na glasanju publike pobrao najviše vaših simpatija, pa smo dobili i prvog nosioca jedne od Top50 nagrada za 2017. godinu. Iako je svojom tematikom najviše okrenut Novom Sadu, ovaj informativni portal je… »

The New York Times prodaje drugačiju Star Wars knjigu

PC Press 22.01.2018
Na hiljade Star Wars knjiga slobodno cirkuliše svetom, a kreću se od romana koji prate dobro poznatu priču, do fikcija koje opisuju izmišljenu istoriju, te biografije junaka. Tako se i The New York Times priključio ovom opusu, te nedavno objavio… »

Inovacije koje će imati novi mobilni telefoni

PC Press 22.01.2018
Tržište mobilnih telefona neprestano uvodi inovacije u nove modele kako bi se potrošači ubedili da treba da zamene telefon koji su kupili pre godinu dana. Po svemu sudeći, glavna stvar ove godine će biti senzor za otisak prsta u okviru displeja, ali… »

Nokia priprema telefon sa pet objektiva

PC Press 22.01.2018
Nokia je pre šest godina tržište pametnih telefona iznenadila modelom koji je imao kameru od 41 MP – Nokia 808 PureView, a kompanija koja stoji iza ovog brenda – HMD Global, navodno, priprema model koji će imati kameru sa pet objektiva. Naime… »

Najbolje kriptovalute za investiranje u 2018.

PC Press 22.01.2018
Tržište kriptovaluta nudi mnoge alternative Bitcoinu iako je ovo i dalje najpopularniji izbor investitora. Ipak, kada su sve oči uprte u zvezdu tržišta, pravo je vreme da se uloži u neke druge kriptovalute. Opcija ima na pretek, a gde ćete… »