Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 22.01.2018

Erdogan tvrdi: Nema uzmicanja u Siriji, a sa Rusima imamo dogovor!

Pravda 22.01.2018
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Ankara sa Rusijom ima dogovor u vezi sa svojim vojnim operacijama na severozapadu Sirije. On je dodao turska vojska neće načiniti nikakav uzmak u operaciji "Maslinova grančica" i da će Turska… »

Monstrum "puca": Ameri napravili hibrid "kalašnjikova" i "gloka" (video)

Pravda 22.01.2018
Američka kompanija "Senčuri arms" ukrstila je čuveni automat "kalašnjikov" sa pištoljem "glok" u svom novom pištolju "AK-Drako NAK-9". Pištolj "AK-Drako NAK-9" kompanije "Senčuri arms" kalibra je 9mm, prihvata okvire iz pištolja "glok 17" i "glok… »

Udarili krvnički: Turska vojska objavila snimak bombardovanja snaga Kurda na severu Sirije (video)

Pravda 22.01.2018
Turske vazduhoplovne snage objavile su snimak iz vazduha na kom se vide raketni napadi u regionu Afrin na severu Sirije, za koji turske vlasti tvrde da su uništile skladište municije kurdskog YPG-a. U subotu, turski vojni avioni počeli su da bombarduju… »

Unutar kapija Abu Dahura: Evo šta je ostalo iza terorista nakon oslobađanja vojnog aerodroma (video)

Pravda 22.01.2018
Sirijska arapska armija objavila je snimke iz tek oslobođenog vojnog aerodroma Abu Dahur. Na snimcima se vide razrušeni objekti vojne baze, napušteni hangari ali i oštećeni avioni na pisti Abu Dahura. Tokom bežanije teroristi Hadžat Tahrar al Šama… »

(Uznemirujući video) Krvava zaseda u pustinji Midi: Uništen vojni konvoj, među ubijenima i vodeći komandant

Pravda 22.01.2018
U pustinji Midi na severozapadu Jemena uništen je sudanski vojni konvoj. Sudan učestvuje u tzv. saudijskoj koaliciji koja je okupirala delove Jemena i bori se protiv Huta. Huti su postavili zasedu u pustinji i naneli teške gubitke Sudancima. U konvoju… »

Evo kakav je Trampov odnos prema Srbiji i zašto je prisiljen da svojima govori "Nisam Putinov"

Pravda 22.01.2018
Predsednik Amerike i dalje je pristalica politike koja Rusiju više doživljava kao partnera, a manje kao suparnika, ali je morao da napravi određene kompromise sa neokonzervativcima iz svoje partije koji na Rusku Federaciju gledaju kao na svog ubedljivo… »

Snažan projektil pogodio bazu tokom vojne parade: Ubijeno 35 vojnika

Pravda 22.01.2018
Raketni bataljon jemenskih snaga i Huta ispalio je balističku raketu koja je pogodila vojni kamp saudijske koalicije u provinciji Taiz. U napadu je ubije 35 vojnika i Saudijske Arabije i Ujedinjenih arapskih emirata. Raketa Kaher-2 pogodila je vojni kam… »