Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 22.01.2018

Erdogan tvrdi: Nema uzmicanja u Siriji, a sa Rusima imamo dogovor!

Pravda 22.01.2018
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Ankara sa Rusijom ima dogovor u vezi sa svojim vojnim operacijama na severozapadu Sirije. On je dodao turska vojska neće načiniti nikakav uzmak u operaciji "Maslinova grančica" i da će Turska… »

Monstrum "puca": Ameri napravili hibrid "kalašnjikova" i "gloka" (video)

Pravda 22.01.2018
Američka kompanija "Senčuri arms" ukrstila je čuveni automat "kalašnjikov" sa pištoljem "glok" u svom novom pištolju "AK-Drako NAK-9". Pištolj "AK-Drako NAK-9" kompanije "Senčuri arms" kalibra je 9mm, prihvata okvire iz pištolja "glok 17" i "glok… »

Udarili krvnički: Turska vojska objavila snimak bombardovanja snaga Kurda na severu Sirije (video)

Pravda 22.01.2018
Turske vazduhoplovne snage objavile su snimak iz vazduha na kom se vide raketni napadi u regionu Afrin na severu Sirije, za koji turske vlasti tvrde da su uništile skladište municije kurdskog YPG-a. U subotu, turski vojni avioni počeli su da bombarduju… »

Konvoji terorista nestaju u plamenu: Ruska avijacija nadleće Idlib i štiti napredovanje SAA (video)

Pravda 22.01.2018
Nakon oslobađanja grada Abu Dahur, SAA je nastavila napredovanje uz granicu pokrajina Idlib i Alepo oslobađajući naselja od terorista Hadžat Tahrir al Šama. Terotisti ne uspevaju da stabilizuju linije fronta nakon poslednjih gubitaka. Značajan… »

(Uznemirujući video) Krvava zaseda u pustinji Midi: Uništen vojni konvoj, među ubijenima i vodeći komandant

Pravda 22.01.2018
U pustinji Midi na severozapadu Jemena uništen je sudanski vojni konvoj. Sudan učestvuje u tzv. saudijskoj koaliciji koja je okupirala delove Jemena i bori se protiv Huta. Huti su postavili zasedu u pustinji i naneli teške gubitke Sudancima. U konvoju… »

Evo kakav je Trampov odnos prema Srbiji i zašto je prisiljen da svojima govori "Nisam Putinov"

Pravda 22.01.2018
Predsednik Amerike i dalje je pristalica politike koja Rusiju više doživljava kao partnera, a manje kao suparnika, ali je morao da napravi određene kompromise sa neokonzervativcima iz svoje partije koji na Rusku Federaciju gledaju kao na svog ubedljivo… »

Snažan projektil pogodio bazu tokom vojne parade: Ubijeno 35 vojnika

Pravda 22.01.2018
Raketni bataljon jemenskih snaga i Huta ispalio je balističku raketu koja je pogodila vojni kamp saudijske koalicije u provinciji Taiz. U napadu je ubije 35 vojnika i Saudijske Arabije i Ujedinjenih arapskih emirata. Raketa Kaher-2 pogodila je vojni kam… »