Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 22.01.2018

Niš: Porodilja preminula od malih boginja, beba zaražena, van životne opasnoti

RTV 22.01.2018
NIŠ, BEOGRAD - Nišlijka stara 21 godinu preminula je jutros oko šest sati na Infektivnoj klinici u Nišu od komplikacija izazvanim morbilama, prenose mediji. Beba preminule porodilje je zaražena, ali van žživotne opasnosti. Direktor Infektivne… »

Igor Jurić ličnost godine u izboru NIN-a

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Predsedniku fondacije "Tijana Jurić", Igoru Juriću, večeras je na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci uručena NIN-ova nagrada "Ličnost godine". Tijani mogu samo da obećam da moja borba neće prestati dokle god budem živ, jer želim da… »

Lekari apeluju: Vakcinišite decu protiv malih boginja

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - U Srbiji je u poslednja 3 meseca registrovano više od hiljadu slučajeva obolelih od malih boginja, kažu u Tiršovoj. Najviše obolelih je mlađe od pet i starije od 30 godina, a sve više obolelih ima i među medicinskim radnicima. Medicinska… »

Objavljen Nacrt izmena Ustava za pravosuđe

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Nacrt izmena Ustava Srbije u oblasti pravosuđa objavljen je danas na sajtu Ministarstva pravde radi javne rasprave, koja će u ovoj fazi trajati do 8. marta. Među najvažnijim izmenama Ustava su da se iz članstva najvišeg sudijskog organa -… »

Pejčinović:Ubistvo Olivera Ivanovića opasan presedan

RTV 22.01.2018
BRISEL - Ministri spoljnih poslova zemalja članica EU zatražili su danas u Briselu da se sprovede brza istraga ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića i nastavi dijalog Beograda i Prištine. To je, kako prenosi Hina, izjavila hrvatska ministarka… »

Obeležen jubilej Vojne bolnice Niš

RTV 22.01.2018
NIŠ - U Nišu je danas svečanom akademijom u Domu vojske obeleženo 140 godina i rada Vojne bolnice Nišu. Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je na svečanosti da je 140 godina veliki jubilej i to ne samo za bolnicu, nego i za kompletno vojno… »

Bugarska donirala Srbiji četiri miliona dinara

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Bugarske u Srbiji Ratko Vlajkov potpisali su danas sporazum kojim se Srbiji donira četiri miliona dinara bespovratne pomoći koji će biti namenjeni edukaciji lokalnih… »

Vremeplov: Rođen knez Ivan Veliki

RTV 22.01.2018
NOVI SAD - Na današnji dan 1440. godine Rođen je veliki moskovski knez Ivan III Vasiljevič, nazvan Ivan Veliki. Oslobodio je Rusiju vazalstva odbivši da Mongolima plaća danak, ojačao monarhiju i okončao "prikupljanje ruskih zemalja". Posle dolaska… »

Grupa vladika traži Sabor SPC o Kosovu i Metohiji

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Šest vladika Srpske pravoslavne crkve zatražilo je od Sinoda da zakaže Sabor, kako bi se SPC odredila i zauzela jedinstven stav o rešenju za Kosovo i Metohiju, piše sutrašnji Blic. Prema navodima tog lista, episkopi su zahteve upućivali u… »

Do kraja nedelje pacijenti na Klinici "Dr Miroslav Zotović"

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Novoizgrađeni objekat Klinike za rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", na koji se čekalo oko tri godine, biće otvoren do kraja nedelje, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je prilikom obilaska novoizgrađenog objekta… »