Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 22.01.2018

NYT:Vučić kao "centralna figura u životima Srba na Kosovu"

RTV 22.01.2018
KOSOVSKA MITROVICA - Poseta srpskog predsednika Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji ovog vikenda bio je veliki izazov nakon ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića, ocenio je jedan od vodećih američkih dnevnika Njujork Tajms, i istakao da je… »

Stefanović:S kim da delimo informacije?S Australijom?

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da to što Priština odbija da državni organi Srbije budu uključeni u istragu ubistva Olivera Ivanovića šalje poruku da nešto ne žele da podele sa Srbijom i njenim… »

Priština: Nema pres konferencije, ni rezultata istrage

RTV 22.01.2018
PRIŠTINA - Kancelarija glavnog kosovskog tužioca Šućri Sulje negirala je danas da će biti održana konferenciju za štampu, na kojoj će, kako su ranije najavili pojedini mediji, objaviti rezultate analize snimaka sigurnosnih kamera sa mesta ubistva… »

Dačić: Da mi sugerišemo Rusiji da pusti Kosovo u UN - to je fatamorgana

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Dogovor sa Prištinom bio bi dobar kada bi njime došlo do trajnog rešenja naših odnosa sa Albancima, a moj skepticizam se zasniva na realnosti. Kada neko govori o tome da treba da dođe do rešenja za Kosovo, oni na Zapadu misle da mi treba… »

Vučić: Nije mi bilo lako i prijatno na Kosmetu, ali sam zadovoljan

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu "nije bilo lako i prijatno", ali da je zadovoljan boravkom na Kosovu i Metohiji, jer je obavio "izuzetno važan posao" za ujedinjenje srpskog naroda na KiM. On napominje i da je u Mitrovicu… »

Vodinelić:Poništiti izbor Sikimića za direktora Agencije

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Funkcionerka Nove stranke Vesna Rakić - Vodinelić zatražila je danas da se poništi, kako kaže, nezakonit izbor Dragana Sikimića za direktora Agencije za borbu protiv korupcije. Vodinelić u saopštenju navodi da Sikimić ne ispunjava… »

Vučić: Ubistvo Ivanovića je direktan pucanj u Srbiju

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Odgovor na pitanje koga je najviše pogodilo ubistvo Olivera Ivanovića, izuzimajući njegovu porodicu, i u koga je pucano pucnjem u Ivanovića upućuje na motive i moguće nalogodavce tog ubistva, ocenio je večeras predsednik Srbije Aleksandar… »

Inicijativa o ukidanju Specijalnog suda vraćena kosovskoj vladi

RTV 22.01.2018
PRIŠTINA - Predsedništvo kosovske Skupštine, odlučilo je danas da, inicijativu 43 poslanika za ukidanje Specijalnog suda za zločine koje je tokom rata počinila tzv. Oslobodilačka vojska Kosova, odlučio je da vrati kosovskoj vladi. Predsednik… »

Dr Radojičić: Razgovarao sam sa Vučićem i o mestu gradonačelnika

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Nosilac liste SNS "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" na beogradskim izborima prof. dr Zoran Radojičić potvrdio je da se o opciji da bude gradonačelnik razgovaralo prilikom dogovora o listi. "Ta tema je otvorena i posle izbora. To… »

Obradović: Sa DJB delimo stav o Kosovu

RTV 22.01.2018
BEOGRAD - Lider Dveri Boško Obradović kaže da je taj pokret ušao u koaliciju sa pokretom Dosta je bilo jer smatra da su oni poput Dveri, iskrena opozicija i alternativa i sadašnjoj i prethodnoj vlasti. Sa DJB, Dverima je zajednička borba protiv… »