Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 22.01.2018

Erdogan: O vojnoj operaciji u Afrinu imamo dogovor sa Rusiijom

RTV 22.01.2018
ANKARA - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Ankara sa Rusijom ima dogovor u vezi sa svojim vojnim operacijama na severozapadu Sirije. On je dodao da turska vojska neće načiniti nikakav uzmak u operaciji "Maslinova grančica" i… »

SAD: Senatori postigli dogovor, nema blokade vlade

RTV 22.01.2018
VAŠINGTON - Lideri američkog Senata postigli su dogovor o nastavku finansiranja vlade, javlja AP, a glasanje o zakonu kojim će to biti omogućeno u Senatu je u toku. Demokrate su popustile i pristale da okončaju opstrukciju Senata koja je… »

Presedan u vrhu ruske crkve, vladika neće da glasa za Putina

RTV 22.01.2018
MOSKVA - Ruski vladika Jevtikije izjavio je da neće glasati za predsednika Vladimira Putina na predsedničkim izborima u martu jer "ne želi da glasa za mrak", a ruski list "Novaja gazeta" danas navodi da je time prvi put jedan visoki pripadnik… »

Pucnjava na Menhtenu, troje ranjeno

RTV 22.01.2018
NJUJORK - Tri osobe su ranjene iz vatrenog oružja u pucnjavi na Menhetnu, javlja "Si-Bi-Es Njujork". Prema navodima zvaničnika, troje povređenih je hospitalizovano. "Si-Bi-Es Njujork" navodi da je njihovo stanje stabilno. Na fotografiji sa lica mesta… »

Dva u jedan: "kalašnjikov" i "glok"

RTV 22.01.2018
VAŠINGTON - Američka kompanija "Senčuri arms" ukrstila je čuveni automat "kalašnjikov" sa pištoljem "glok" u svom novom pištolju "AK-Drako NAK-9". Pištolj "AK-Drako NAK-9" kompanije "Senčuri arms" kalibra je 9mm, prihvata okvire iz pištolja… »

Veliki asteroid proleteće blizu Zemlje 4. februara

RTV 22.01.2018
VAŠINGTON - Asteroid, veći od bilo kog dosad izgrađenog nebodera, kreće se prema Zemlji i, prema predviđanjima, pored naše planete će proći 4. februara na udaljenosti od oko 4,2 miliona kilometara. Kada bi kojim slučajem udario u nju, naučnici… »

Komunalci u Parizu "ratuju" s pacovima, puni kontejneri

RTV 22.01.2018
PARIZ - Sve veći broj pacova izlazi iz kanalizacije na površinu, a gradski zvaničnici i "hvatači" pacova traže načine da ih se reše. Na video snimcima vidi se stotine pacova u kontejnerima, a dnevnik Parizien apelovao je na gradske vlasti da nešto… »

Pudždemon sleteo u Kopenhagen, nije uhapšen

RTV 22.01.2018
KOPENHAGEN - Bivši lider Katalonije Karles Pudždemon sleteo je na aerodrom u Kopenhagenu, gde nije uhapšen, već je nesmetano otišao na debatu na kojoj će biti moderator. Španija je u nedelju najavila da će tražiti Pudždemonovo hapšenje ukoliko… »

Protesti u Kongu - najmanje 6 mrtvih, 57 povređenih

RTV 22.01.2018
KINŠASA - Bezbednosne snage Konga ubile su najmanje šest osoba i ispalila suzavac kako bi rasterala učesnike zabranjenog protesta organizovanog protiv predsednika Džozefa Kabile, koji je odbio da ode sa vlasti nakon što mu je istekao mandat u… »