Izvor: Sandžak press/Regioni arhiva vesti 22.01.2018

Tutin – Policija traga za Damirom, mještani ubijenog znaju kao mnogo nezgodnog čovjeka

Sandžak press 22.01.2018
Videvši oca kako u samrtnom ropcu obilno krvari i ubrzo umire, Damir je pobegao iz sela i od tada mu se gubi svaki trag. Policija intenzivno traga za Damirom T. (20) zbog sumnje da je u subotu popodne nožem ubio svog oca Sabra (46) ispred porodične… »

ZAVIJAN ČITAV PEŠTER: Smetovi preko metar i po, mašine čiste puteve ka selima (Video)

Sandžak press 22.01.2018
Sjeverni vjetar koji je duvao čitave noći zavijao je dobar dio lokalnih i seoskih puteva na Pešteru, a smetovi su ponegdje i preko metar i po. “Od jutros 14 mašina čisti puteve ka centrima mesnih zajednica. Ljudi su ne terenu od pet jutros, plan je… »

Abbas će zatražiti od EU da prizna Palestinu

Sandžak press 22.01.2018
Palestinski predsjednik susrest će se u Briselu s Federicom Mogherini i šefovima diplomatija zemalja članica Evropske unije. Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas službeno će u ponedjeljak od Evropske unije zatražiti da prizna palestinsku državu… »

Uprava FIS-a donirala računarsku opremu ginekološkom odjeljenju

Sandžak press 22.01.2018
Uprava “Fakulteta za islamske studije” donirala je dva računara i štampača “Općoj bolnici” ginekološko-akušerskom odjeljenju u Novom Pazaru i na taj način radi na unaprijeđenju uvjeta ovog odjeljenja. Načelnik dr. Škrijelj istakao… »

Vučić i Čović o unapređenju odnosa Srbije i BiH

Sandžak press 22.01.2018
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju odnosa Srbije i Bosne i Hercegovine. Na sastanku se razgovaralo i o… »

Znate li priču o primanju islama stanovnika Semerkanda?

Sandžak press 22.01.2018
Osvajanje Semerkanda je jedno od najzanimljivijih u cjelokupnoj historiji. Osvajač grada Kutejbe, nije ponudio prije osvajanja njegovim stanovnicima da prihvate islam ili da plaćaju porez, što je bila uobičajena i islamom ustanovljena praksa. Zbog… »

Za koga da udam svoju kćerku

Sandžak press 22.01.2018
Brak se najčešće sklapa sa željom da supružnici u njemu budu sretni i spokojni. Nema sumnje u to da je sreća u braku vezana za lijep odnos i da se oslanja na poštovanje i ljubav, a temelj lijepog odnosa je bogobojaznost i lijep ahlak. Ostali uvjeti… »

Komunikacija koja to nije – zašto čujete neizgovoreno

Sandžak press 22.01.2018
Najveće probleme u odnosima pravi pogrešna komunikacija. Odnosno nerazumjevanje onoga što govorimo mi, ili neko drugi. Ili tačnije – pogrešno tumačenje i analiza nečijih riječi. Zašto? Skloni smo da sve što čujemo posmatramo iz našeg ugla… »

Bošnjaci iz Podrinja o slučaju Fate Orlović: Tvrdnje o ulozi Ramiza Salkića su gnusne laži

Sandžak press 22.01.2018
Predstavnici organizacija koje zastupaju Bošnjake na području općine Bratunac, u Podrinju i u Bosni i Hercegovini, saopćili su danas da nikada nisu čuli da je potpredsjednik entiteta RS Ramiz Salkić sugerisao ili predlagao bilo koje drugo rješenje… »

Nana Fata Orlović optužila Ramiza Salkića da je nagovarao da proda zemlju, on sve negira

Sandžak press 22.01.2018
Nana Fata Orlović optužila je u intervjuu za Face TV potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića da je posredovao u pritscima na nju da proda svoju zemlju Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što je Salkić u razgovoru za Klix.ba negirao. Podsjetimo, u… »