Izvor: SEEbiz/Ekonomija arhiva vesti 22.01.2018

Brnabić: Inovacije i kreativne industrije razvojna šansa Srbije

SEEbiz 22.01.2018
BERLIN - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su inovacije i kreativne industrije razvojna šansa Srbije. Na konferenciji "Digital, Life, Design" u Minhenu, premijerka je naglasila da su digitalizacija i obrazovanje prioriteti Vlade… »

Morali odbiti donirane organe jer Zračna luka Zagreb nije radila

SEEbiz 22.01.2018
ZAGREB - Više organa iz inozemstva koji su bili donirani putem organizacije Eurotransplant Hrvatska je morala odbiti zbog nemogućnosti polijetanja/slijetanja zrakoplova iz zagrebačke Zračne luke “Franjo Tuđman” u noćnim satima u prvim mjesecima… »

UniCredit: U Srbiji rast kreditiranja u 2018. godini

SEEbiz 22.01.2018
BEOGRAD - Očekuje se da će ekonomsko okruženje u kojem posluju banke u Centralnoj i istočnoj Evropi (CIE) ostati povoljno u 2018. godini, navodi se u studiji o bankarskom sektoru u Centralnoj i Istočnoj Evropi u 2018. godini eksperata UniCredit… »

MMF očekuje jačanje cikličkog oporavka svjetske ekonomije u 2018. i 2019.

SEEbiz 22.01.2018
WASHINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) blago je u ponedjeljak povisio procjene svjetskog gospodarskog rasta u ovoj i idućoj godini, predviđajući daljnje jačanje cikličkog oporavka i izdvajajući povoljan utjecaj američke porezne reforme na… »

Komercijalna banka nudi opciju podizanja gotovine na bankomatima u evrima

SEEbiz 22.01.2018
BEOGRAD - Komercijalna banka je svim klijentima koji su vlasnici deviznih računa, omogućila podizanje gotovine u evrima na bankomatima Banke na određenim lokacijama i uz pomoć debitne kartice sa kojom se podižu i dinari. Ova usluga omogućava da… »

U eksploziji na Tajlandu poginulo troje, ranjeno 18 ljudi

SEEbiz 22.01.2018
BANGKOK - Motocikl bomba eksplodirao je na tržnici u tajlandskoj pokrajini Yali u ponedjeljak pri čemu je poginulo troje a ranjeno 18 ljudi, rekao je glasnogovornik zapovjedništva unutarnjih sigurnosnih operacija (ISOC). Većinski muslimanske pokrajine… »

Crodux preuzima Tankerkomerc

SEEbiz 22.01.2018
ZAGREB - Zagrebačka je burza u ponedjeljak objavila obavijest o ponudi za preuzimanje zadarskog društva Tankerkomerc od strane zagrebačke tvrtke Crodux Derivati Dva. Crodux je do 19. siječnja držao 7.889 redovnih dionica Tankerkomerca pojedinačnog… »

Bacardi preuzima proizvođača tekile Patron Spirits International

SEEbiz 22.01.2018
NEW YORK - Bacardi preuzima proizvođača tekile Patron Spirits International u poslu vrijednom 5,1 milijardi dolara. Od 2008. godine Bacardi je u Patronu držao manjinski udjel. Ovaj će sporazum pretvoriti Barardi u drugog proizvođača alkoholnih pića… »

Alfa Romeo oživljava model 6C

SEEbiz 22.01.2018
MILANO - Talijanski proizvođač automobila Alfa Romeo navodno će iduće godine predstaviti nasljednika legendarnog modela 6C. Njemački tuner Pogea Racing, specijaliziran za Alfa Romeo automobile, proširio je ovu glasinu uz navod da je izvor "apsolutno… »

Strabag se žalio na odluku o izboru graditelja Pelješkog mosta

SEEbiz 22.01.2018
ZAGREB - Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) stigla je žalba Strabaga AG na odluku Hrvatskih cesta vezano uz izgradnju mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama. Žalbeni razlozi nisu javno dostupni i postat će to tek kada… »