Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 22.01.2018

Niš: Porodilja umrla od malih boginja

Slobodna Evropa 22.01.2018
Od komplikacija izazvanih malim boginjama na Infektivnoj klinici u Nišu je preminula dvadesetjednogodišnja porodilja. Direktor Infektivne klinike, doktor Miodrag Vrbić potvrdio je da je ova Nišlijka, koja je lečena od boginja od 16. januara, a… »

Smirivanje tenzija ili politički marketing na Kosovu?

Slobodna Evropa 22.01.2018
Politička javnost u Beogradu podeljena je u tumačenju efekata posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića severnoj Mitrovici i mestima sa većinski srpskim stanovništvom nakon ubistva lidera građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“… »

Tužilac zatražio međunarodnu poternicu za Pućdemonom

Slobodna Evropa 22.01.2018
Španski državni tužilac zatražio je danas od nadležnog sudije da izda međunarodnu poternicu za separatističkim katalonskim liderom Karlesom Pućdemonom, saopšteno je iz pravosudnih izvora u Španiji, prenosi Beta. "Tužilac je postupio kako bi… »

Čije jabuke BiH izvozi u Rusiju?

Slobodna Evropa 22.01.2018
Od danas (22. januar) je ponovo na snazi zabrana uvoza jabuka u Rusiju iz Bosne i Hercegovine. Odluka je donesena nakon što je tamošnja inspekcija utvrdila da je jedna kompanija iz Bijeljine jabuke porijeklom iz Poljske ponovo pakovala i izvozila u… »

Radnici Željezare Zenica u štrajku glađu

Slobodna Evropa 22.01.2018
Radnici zeničkih rudnika Željezara koji štrajkaju glađu traže da im se obrati neko iz vlade, i kažu da su spremni na sve , pa i smrt. “ U stanju smo se zapaliti benzinom”, upozorio je Ramo Dedić, jedan od zeničkih radnika,kojima se duguje 13… »

Ministarstvo pravde Srbije predlaže izmene Ustava

Slobodna Evropa 22.01.2018
Ministarstvo pravde Srbije izradilo je izmene Ustava Srbije koji se odnose na pravosuđe, te odlučilo organizirati javnu raspravu o tim izmenama. Novina je da sudije i tužioce u Srbiji više neće birati skupština kao do sada. Parlamanet će zadržati… »

Iščekivanje prvih rezultata istrage o ubistvu Ivanovića

Slobodna Evropa 22.01.2018
Još uvek nema novih detalja oko istrage ubistva Olivera Ivanovića lidera građanske inicijative Sloboda, Demokratija, Pravda i odbornika u Skupštini opštine Severne Mitrovice, koji je od strane nepoznatih osoba ubijen ispred kancelarije svoje partije… »

Vanredna sednica SBUN zbog dešavanja u Siriji

Slobodna Evropa 22.01.2018
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SBUN) danas na vanrednoj sednici razmatra aktuelnu situaciju u Siriji i pitanje dopremanja humanitarne pomoći u tu zemlju. Tokom sednice će zamenik generalnog sekretara UN-a zadužen za humanitarne poslove Mark… »

Prosinečki: Balkanci dobro znaju nogomet

Slobodna Evropa 22.01.2018
Hrvatski stručnjak Robert Prosinečki novi je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prosinečki će na klupi nacionalnog tima BiH debitovati 28. januara u utakmici protiv Sjedinjenih Država u Los Angelesu. RSE: Kakve su prve impresije… »

Inicijativa o ukidanju Specijalnog suda poslata Vladi Kosova

Slobodna Evropa 22.01.2018
Predsedništvo Kosova odlučilo je da se inicijativa poslanika o ukidanju Specijalnog suda za ratne zločine prosledi Vladi Kosova na razmatranje, izjavio je Gljauk Konjufca iz Samoopredeljenja koji je prisustvovao sastanku Predsedništva Kosova gde je na… »