Izvor: Sputnik arhiva vesti 22.01.2018

Zapaljena zastava Makedonije u Solunu, reagovalo Skoplje

Sputnik 22.01.2018
Vlada Makedonije osudila je „izolovane incidente“, a posebno paljenje makedonske zastave, koji su se dogodili tokom protesta povodom novog imena Makedonije. Poručeno je da će zvanično Skoplje nastaviti iskreno da gradi poverenje sa Grčkom. U… »

Provokacija iz Grčke: Makedonija podeljena na 4 dela — grčki, srpski, bugarski i albanski

Sputnik 22.01.2018
Grčki nedeljnik „Elefteri ORA“, blizak Grčkoj pravoslavnoj crkvi i desničarskim ekstremistama, objavio je u najnovijem broju, od 21. januara, mapu Makedonije podeljene između Albanije, Grčke, Srbije i Bugarske, preneo je portal „Antipres“ na… »

Kako pojesti Trampa (foto)

Sputnik 22.01.2018
Dvadesetogodišnji instagram bloger iz Meksika pokazao je da doručak može biti zabavan i da pržena jaja ne moraju da izgledaju dosadno. Majkl Baldini, student iz Meksika, pokazao je kako jaja mogu da postanu umetnička dela. Prilikom pravljenja… »

Duterte: Pucajte na mene ako postanem diktator

Sputnik 22.01.2018
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte poručio je danas vojsci i policiji te zemlje da ga ubiju ukoliko postane diktator. „Ukoliko ostanem i nakon što mi istekne mandat i budem želeo da postanem diktator, upucajte me. Ne šalim se. Vaš posao je da… »

Vučić: Neće nam dozvoliti ulazak u EU bez jasno rešenog pitanja granica

Sputnik 22.01.2018
Ne želim da ljudima dajem oružje, već novac za škole, bolnice, vrtiće, ponovio je predsednik Aleksandar Vučić večeras ono što je u subotu već poručio Srbima sa KiM. Kako je objasnio, taj se zahtev čuo za vreme razgovora koje je imao u… »

Cena nafte puni ruske rezervne fondove

Sputnik 22.01.2018
Članovi OPEK-a i drugi veliki proizvođači nafte prošle godine su zaradili više, iako su smanjili proizvodnju. Najviše je profitirala Rusija, koja je imala 117 miliona dolara dodatnih prihoda dnevno. Međunarodna agencija za energetiku (IEA), u svom… »

Britanski general: Čuvajte se malih zelenih čovečuljaka, velikih zelenih tenkova i...

Sputnik 22.01.2018
Za suprotstavljanje Rusiji Zapad treba da prouči njene slabe tačke i seti se da Moskva poštuje silu, izjavio je šef Generalštaba oružanih snaga Velike Britanije general Nikolas Karter, govoreći u Kraljevskom institutu za oružane snage. Saveznici… »

Čekajući visibabe: Američki bojni brod okovan ledom (foto)

Sputnik 22.01.2018
Kanadska klima očigledno ne prija američkoj mornarici, jer se jedno od najsavremenijih plovila našlo okovano u ledu u Montrealskom zalivu, gde će verovatno provesti celu zimu pre nego što ponovo zaplovi. Borbeni brod američke mornarice „Litl… »

Srbi sa Kosova rekli svoje: Beograd ima jedan konkretan način da im pomogne da prežive

Sputnik 22.01.2018
Na osnovu ustavnog zakona o suštinskoj autonomiji moglo bi se otvoriti polje donošenja običnih zakona u Skupštini Srbije o svim društvenim oblastima u kojima se pripadnici srpskog naroda na Kosovu i Metohiji osećaju egzistencijalno ugroženo… »

Kako je Severna Koreja pre 50 godina ponizila Ameriku (foto, video)

Sputnik 22.01.2018
Postoji samo jedan aktivan brod američke mornarice koji je u vlasništvu strane vlade i to — Severne Koreje. Dana 23. januara 1968. godine Severna Koreja je napala i oduzela „USS Pueblo“, polunaoružani špijunski brod koji se kretao u… »