Izvor: Sputnik arhiva vesti 25.01.2018

Dikić otkazao punomoćje advokatima: Želi da prizna krivicu?

Sputnik 25.01.2018
Bratislav Dikić, koji je optužen za pokušaj terorizma, otkazao je punomoćje braniocima Milanu Petroviću i Goranu Petronijeviću, potvrđeno je Sputnjiku. Dikić se sa braniocima sukobio zbog svoje odluke da prizna učešće u organizaciji… »

Hrvati tražili da se zabrani izložba u UN o zločinima nad Srbima, Jevrejima i Romima

Sputnik 25.01.2018
Hrvatska je na sve načine pokušavala da spreči izložbu o Jasenovcu, koja će u četvrtak biti otvorena u sedištu UN u Njujorku, ali je odustala kada je lično generalni sekretar UN Antonio Gutereš odobrio postavku o ustaškim zločinima nad Srbima… »

Hrvatski profesor: Odstraniti onog ko kaže da su hrvatski i srpski isti

Sputnik 25.01.2018
Bivši dekan splitskog Medicinskog fakulteta i veteran HDZ Matko Marušić izjavio je da onog ko kaže da je hrvatski jezik isti kao srpski treba odstraniti, prenosi hrvatski portal „Indeks“ . „Kako navode, on je juče na splitskom PMF-u održao… »

Ugašen požar na VMA, nema povređenih

Sputnik 25.01.2018
Manji požar koji je večeras izbio na VMA, brzom reakcijom vatrogasaca saniran je u 20.30 sati, a u njemu nije bilo povređenih osoba. Zbog gustog dima, izvršena je evakuacija pacijenata i osoblja sa viših spratova na niže. Manji požar izbio je oko… »

Rusofobična elita u Srbiji prezire svoj narod (video)

Sputnik 25.01.2018
Postoji raskorak između srpskog naroda koji je apsolutno rusofilski orijentisan, što pokazuju sva relevantna istraživanja, i naše elite koja je konstantno poslednjih 140 godina rusofobična i to pod uticajem Zapada, upozorava Dejan Mirović, profesor… »

Opra otkrila šta joj fali da bude predsednik

Sputnik 25.01.2018
Američka televizijska voditeljka Opra Vinfri izjavila je danas da nije zainteresovana da se kandiduje na predsedničkim izborima, ističući da „nema odgovarajući DNK“ da bi bila predsednik SAD. Vinfrijeva je za američki magazin „In stajl“… »

Prvi put u istoriji: EU pokrenula postupak protiv pet članica

Sputnik 25.01.2018
Evropska unija pokrenula je zakonski postupak protiv pet država članica zbog njihovog postupanja sa ugovorima o odbrani i uslovima koje možda nameću snabdevačima vojne opreme. Evropska komisija saopštila je danas da je poslala formalna upozorenja u… »

Četiri godine nakon referenduma na Krimu: Veliki projekti pre svih rokova

Sputnik 25.01.2018
Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da će se situacija sa Krimom uskoro stabilizovati, a da će se razvoj regiona ubrzati. Tog stava se pridržava i u Državnom savetu republike. Situacija oko Krima će se stabilizovati i socijalno-ekonomski razvoj… »

Nevidljivi ruski lovac dobio „zube“

Sputnik 25.01.2018
Ruski lovac pete generacije Su-57 započeo je letove sa avionskim oružjem nove generacije. Eksperti kažu da testiranja te vrste označavaju jednu od poslednjih faza razvoja aviona. Očekuje se da će taj lovac, koji je ranije bio poznat pod oznakom PAK… »

U Ukrajini pao helikopter Mi-8 (video)

Sputnik 25.01.2018
Helikopter je udario u televizijski toranj i pao u grad Kremenčug u Poltavskoj oblasti Ukrajine i ima žrtava, saopštavaju lokalni mediji. „U Kremenčugu je helikopter udario u televizijski toranj. Kako saopštavaju očevici, sve gori. Incident se… »