Nauka & Tehnologija arhiva vesti 25.01.2018

Pratite najsjajniju "disko-kuglu" koja obleće Zemlju

N1 Info 25.01.2018
Satelit koji će, kao "ogromna svetlucava disko-kugla", biti najsvetliji predmet na noćnom nebu, jedna kompanija je postavila u orbitu oko Zemlje. Kompanija "Rokit leb" (Rocket lab) iz Kalifornijie je prošle sedmice s Novog Zelanda lansirala raketu koja… »

mts app konkurs: 5 najboljih aplikacija iz Srbije

Mondo 25.01.2018
Sedmu godinu zaredom mts app konkurs donosi nam najbolje aplikacije srpskih đaka, koje na kreativan i koristan način rešavaju aktuelne probleme učenika i našeg društva. Finale ovogodišnjeg mts app konkursa na kom je proglašeno pet timova i pet… »

Preduzetnici u Srbiji optimistično započinju 2018. godinu

PC Press 25.01.2018
Istraživanje koje je sprovela ProCredit banka među malim i srednjim preduzećima u Srbiji, pokazuje da indeks poslovnog optimizma za 2018. godinu iznosi 54,4 odsto, što znači da domaći privrednici u većem procentu imaju pozitivna očekivanja od ove… »

Ćirilica na Internetu - da li je koristite?

Mondo 25.01.2018
U Beogradu održan šesti skup posvećen našem drugom nacionalnom internet domenu - SRB. Da li se služite ćirilicom na internetu? Foto: MONDO portal. Ćirilična tastatura sa kursorom na Windows 10 Mobile. "Kada smo počinjali da koristimo kompjutere… »

Da li ste znali? Fejsbuk ima vlastitu jedinicu za merenje vremena!

Srbija danas 25.01.2018
Zove se "flick". Fejsbuk stručnjaci izumeli su vlastitu jedinicu za vreme - ime joj je "flick". Flik je smišljen kako bi pomogao developerima u sinhronizaciji video efekata, a izraz je nastao skraćenicom reči "frame-tick". Reč je o jedinici vremena… »

Ozbiljne kritike Zakerberga: Ima potpunu kontrolu i radi šta želi

B92 25.01.2018
Mark Zakerberg nedavno je najavio velike promene na Facebooku rekavši da će se ova mreža okrenuti samim korisnicima i da će se na njoj preferirati komunikacija između prijatelja i porodice, dok će se na News Feedu manje pojavljivati sadržaj… »

Facebook bi jako voleo da zna sa kim spavate

Press 25.01.2018
Jedno od novih pitanja Facebook-a je i sa kim spavate. Mnogi su zbunjeni šta to uopšte znači – da li se misli na članove porodice ili partnera? foto:b92.net Novi feature koji je izazvao veliku pažnju na News Feed-u Facebook-a su vrlo zanimljiva… »

„Samsung“ predstavlja model „galaksi S9“ 25. februara

RTS 25.01.2018
Južnokorejski gigant „Samsung“ novu zvezdu porodice „Galaksi“ predstavlja 25. februara, uoči sajma u Barseloni. Kompanija je već poslala pozivnice za ovaj događaj, a pripreme uveliko traju. Ranije je planirano da premijera modela „galaksi… »

Žene odlučuju o kupovini, ali proizvode i dalje razvijaju muškarci

StartIt 25.01.2018
Zašto je važno da postoje mešoviti timovi i diverzitet na izvršnim pozicijama? I zašto je potrebno osnažiti žene u IT-u, ali i drugim industrijama? U Cosmopolitenu je 1967. godine izašao članak pod naslovom The Computer girls. U njemu se… »

LoL: Kako biti uspešniji u ranked partijama?

B92 25.01.2018
Nova LoL sezona počela je za sve nas, što znači da nas čeka pad u ranku nakon 10 odigranih partija, ako ikada odlučite da ih odigrate. Ovogodišnji ranked nije “Hard Reset”, tako da ne biste trebalo previše da opadnete na ranked lestvici… »