Izvor: BK TV/Politika arhiva vesti 28.01.2018

Hrvatska uputila notu Srbiji zbog Dačića

BK TV 28.01.2018
Hrvati besni zbog izjave srpskog šefa diplomatije na otvaranju izložbe o Jasenovcu. Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske uputilo je notu ambasadi Srbije u Zagrebu, kojom izražava duboko nezadovoljstvo zbog izjava prvog potpredsednika… »

"Srbija neće stajati bespomoćno pred erupcijom nasilja na Kosovu!" Đurić uputio upozorenje zbog pretećih grafita!

BK TV 28.01.2018
Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić osudio je večeras pokušaj zastrašivanja srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini, ispisivanjem poruka mržnje na zgradi škole u Ugljaru kod Kosova Polja, i naglasio da Srbija "neće stajati nemo i… »

Proglašene još tri liste za beogradske izbore!

BK TV 28.01.2018
Gradska izborna komisija proglasila je danas još tri izborne liste za izbor odbornika Skupštine grada Beograda. Proglašene su izborna lista broj 8, pod nazivom "Dr Miloš Jovanović - Demokratska stranka Srbije", izborna lista broj 9, pod nazivom… »

"Imaju dve teme - jedna kasa, a drugo kako da sruše predsednika i Vladu!"

BK TV 28.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da opozicija, pred izbore u Beogradu, ima samo dve teme - jedna je kasa, a druga kako da ruše predsednika i Vladu Srbije. Vučić je, u izjavi za TV Pink iz Istanbula, na konstataciju da je… »

Vučić odgovorio na hrvatsku notu: To je kao kad bi Nemci pisali Jevrejima!

BK TV 28.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da bi voleo da vidi tekst protesne note koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog izložbe "Jasenovac, pravo na nezaborav" u Ujedinjenim nacijama u Njujorku i da se pita “da li je to moguće”, budući… »

Vučić: Da komentarišem šta misli i priča Sonja Biserko? To bi bilo neozbiljno!

BK TV 28.01.2018
”Ima pravo na svoj stav i niko joj to pravo nije uskratio niti će..." Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će jedna turska kompanija u Kraljevu od septembra početi sa radom i da će zaposliti 2.500 ljudi. Vučić je, po dolasku… »

Na koga je mislio? Vučićeva vest izazvala veliku polemiku u Srbiji!

BK TV 28.01.2018
Od najave predsednika Aleksandra Vučića, na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, da u Pomoravlje stiže velika fabrika traju nagađanja na koju je opštinu mislio Opštinski i gradski funkcioneri lokalnih samouprava Pomoravskog okruga nagađaju na koga… »

Dačić šokiran: Treba da se izvinjavamo što smo organizovali izložbu o tome kako su nas klali i ubijali? Licemerje i…

BK TV 28.01.2018
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući protestnu notu koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog njegovih izjava u UN o Jasenovcu, rekao je da je zaprepašćen takvim "licemerjem i bezobrazlukom". Dačić je za Tanjug kazao da je izložbu o… »

Brnabić dobila poziv da učestvuje na sastanku Bilderberške grupe

BK TV 28.01.2018
Predsednica Vlade Ana Brnabić dobila poziv za učešće na redovnom godišnjem sastanku najuticajnijih svetskih političara i ekonomista. Naime premijerka je nakon izlaganja u Davosu dobila poziv da učestvuje na sastanku Bilderberške grupe. Sastanak… »

"Referendum o KiM nije bežanje od odgovornosti"

BK TV 28.01.2018
Referendum na kojem bi se građani izjasnili o kosovskom pitanju je način da se slobodno i demokratski izjasne o rešenju koje će predložiti političari, smatra ministar Ljajić. Ljajić kaže da referendum nije opcija za rešenje tog pitanja. "To nije… »