Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 28.01.2018

Nivo Sene raste dok je evakuacija gradjana Pariza u toku

Glas Amerike 28.01.2018
Mišel Delpue šef pariske policije je danas rekao novinarima da će nivo vode u Seni dostići najvišu tačku večeras ili sutra ujutru, i da će on biti blizu nivoa koji je doveo do sličnog plavljenja 2016. Blizu 1.500 ljudi je evakuisano iz domova u… »

25 milijardi dolara za zid duž granice sa Meksikom?

Glas Amerike 28.01.2018
Predsednik Donald Tramp je u subotu pohvalio predsednika Saveta nacionalne pogranične patrole, Brendona Džada, zbog toga što je izrazio podršku u TV intervjuu za najnoviji predlog reformi Imigracionog zakona koji je predložila Bela kuća. Kao… »

Upozorenje britanskog generala Nika Katrera

Glas Amerike 28.01.2018
Načelnik generalštaba vojske Britanije je otvoreno upozorio da vladina smanjenja troškova potkopavaju sposobnost njegove zemlje da se suoči sa izazovima neprijatelja na bojnom polju. General Nik Karter je rekao da su konflikti u Ukrajini i Siriji… »

3D hologrami umesto dvodimenzionalnih bilborda

Glas Amerike 28.01.2018
Neizbežni dvodimenzionalni bilbordi koji se mogu videti u gotovo svakom gradu na planeti uskoro bi mogli da budu zamenjeni trodimenzionalnim hologramima. Kompanije koje rade na toj tehnologiji kažu da će to uneti revoluciju u način na koji kompanije i… »

Navalni pritvoren posle apela za demonstracije

Glas Amerike 28.01.2018
Policija u Moskvi je pritvorila opozicionog lidera Alekseja Navalnog na skupu na kojem je apelovao na proteste protiv ruskih predsedničkih izbora u martu. On je u poruci na Tviteru apelovao na svoje sledbenike da nastave demonstracije uprkos njegovom… »

Dan žalosti u Avganistanu za 103 žrtve napada u Kabulu

Glas Amerike 28.01.2018
U Avganistanu se danas obeležava nacionalni dan žalosti. Zastave su na pola koplja širom zemlje i na zgradama avganistanskih diplomatskih misija u inostranstvu, dan pošto su pobunjenici upotrebili ambulantna kola prepuna ekspoziva da izvedu smrtonosni… »

Ustavni sud blokirao povratak Pudždemona na vlast

Glas Amerike 28.01.2018
Španski Ustavni sud je preduzeo mere da blokira bivšeg predsednika Katalonije, Karlesa Pudždemona, da ponovo preuzme taj položaj. Ustavni sud je juče stao na stanovište da begunac i bivši predsednik ne može da vlada iz inostranstva ako bude… »