Izvor: Jug press arhiva vesti 28.01.2018

Državni sekretar obišao leskovačku bolnicu

Jug press 28.01.2018
LESKOVAC Akcija besplatnih lekarskih pregleda koju je iniciralo Ministarstvo zdravlja joše jednom je održana u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Leskovac. Građanima je omogućeno da besplatno i bez zakazivanja obave ultrazvučni pregled abdomena… »

U Preševu danas ponovjeni izbori na jednom biračkom mestu

Jug press 28.01.2018
PREŠEVO U Preševu su jutros, na biračkom mestu broj pet, počeli ponovljeni lokalni izbori. Na ovom biračkom mestu su izbori 24. Decembra bili prekinuti. Na biračkom listiću je sedam albanskih stranaka I jedna srpks koalicija. Na ovom biračkom… »

Marš do Osatice

Jug press 28.01.2018
VRANJE U okviru obeležavanja 31. januara, Dana grada organizovan je tradicionalni marš do Osatice, „Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine“. Marš do srpskog vojničkog groblja u ovom zaseoku u selu Moštanica krenuo je, u nedelju ujutro, od… »

Srbi ušli u Skupštinu opštine Preševo, lakalnu vlast predvodi Šćiprim Arifi

Jug press 28.01.2018
PREŠEVO Koalicija srpskih stranaka je uspela da udje u Skupštinu opštine Preševo , pokazuju preliminarni rezultati sa današnjeg, ponovljenog glasanja na biračkom mestu broj 5 koje se nalazi u zgradi opštine. Koalicija srpkih stranaka je dobila 41… »

Iskustvo piroćanki presudilo

Jug press 28.01.2018
LESKOVAC Protiv favorita, starijih i iskusnijih Piroćanki, mlade leskovačke košarkašice su doživele poraz. Na momente su domaće bile i bolje, ali uz katastrofalno loš šut sa slobodnih bacanja (14/34), kao i desetak promašenih čistih… »

Bojić: Na severu mirno, tužilaštvo vodi istragu

Jug press 28.01.2018
KOSOVSKA MITROVICA Šef operative Kosovske policije za sever Kosova Željko Bojić rekao je danas za JUGpress da je “situacija mirna I stabilna” na tom području. “Nema nikakvih problema, policija preventivno deluje, obavlja svoje redovne zadatke I… »

Održana Svetosavska akademija na Filozofskom fakultetu

Jug press 28.01.2018
NIŠ Centralno akademsko obeležavanje Savindana u Nišu ove godine upriličeno je na Filozofskom fakultetu gde je održana Svetosavska akademija, koju je organizovao Departman za srpsku i komparativnu književnost. Ovo je druga godina kako se na… »

Božović: Mi u SDP nemamo nikakve informacije o istrazi o ubistvu

Jug press 28.01.2018
KOSOVSKA MITROVICA Potpredsednica Građanske inicijative ” Srbija, demokratija, pravda” (SDP) Ksenija Božović izjavila je za JUGpress da ta stranka još uvek nije dobila nikakvu informacijuu o tome šta se dešava u istrazi povodom ubistva njihovog… »

Završena kulturno-prosvetna i duhovna manifestacija „Svetosavska nedelja“

Jug press 28.01.2018
VRANJE ,,Svetosavska nedelja“ u Vranju je završena dodelom nagrada koje nose ime velikog srpskog prosvetitelja i tradicionalnim Svetosavskim balom. Za najbolju ustanovu proglašena je Ekonomsko-trgovinska škola iz Vranja. Najbolji vaspitač u… »

Škole u Medvedji obeležile slavu “Sveti Sava”

Jug press 28.01.2018
MEDVEDJA Predškolske ustanove i škole na teritoriji opštine Medveđa, su prigodnim programom i presecanjem slavskog kolača u svojim ustanovama obeležili slavu. Deca predškolske ustanove ”Mladost” su presecanjem slavskog kolača, predstavama i… »