Izvor: Kurir arhiva vesti 28.01.2018

Vučić doputovao u Istanbul: Stiže investicija od 35 miliona evra i posao za 2.500 ljudi

Kurir 28.01.2018
ISTANBUL - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Istanbulu sa biznismenom i vlasnikom "Taj grupe", Mesudom Toprakom, koji dolazi u Kraljevo sa novom investicijom. Reč je o investiciji od 35 miliona evra i 2.500 novih radnih mesta. Razgovoru… »

Dačić ekspresno odgovorio na Hrvatsku protestnu notu: Evo šta je rekao da će poslati vlastima u Zagrebu!

Kurir 28.01.2018
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući protestnu notu koju je Hrvatska uputila Srbiji zbog njegovih izjava u UN o Jasenovcu, rekao je da je zaprepašćen takvim "licemerjem i bezobrazlukom". Dačić je kazao da je izložbu o Jasenovcu… »

(Video) Navaljni uhapšen, pa pušten: Zbog organizovanja protesta čeka ga 20 dana zatvora

Kurir 28.01.2018
U moskovskoj ulici Tverskaja policija je uhapsila Navaljnog - organizatora demonstracija bez dozvole, navela je policija. Protiv njega će biti podignuta optužnica za kršenje javnog reda i mira. Navaljni bi po toj optužnici mogao da bude osudjen na 20… »

Veliki uspeh akcije Ministarstva zdravlja: Blizu 100.000 građana na besplatnim preventivnim pregledima u prvih pet dana akcije

Kurir 28.01.2018
I petog dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, koju Ministarstvo zdravlja organizuje u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti, zabeležen je izuzetno veliki odziv građana. Do 16 časova, u više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije… »

Ljajić o ustavnoj preambuli: Referendum o KiM nije bežanje od odgovornosti

Kurir 28.01.2018
Referendum na kojem bi se građani izjasnili o kosovskom pitanju nije opcija za rešenje tog pitanja, već način da se građani slobodno i demokratski izjasne o rešenju koje će predložiti političari, izjavio je ministar Rasim Ljajić. "To nije… »

(Foto, video) raste broj mrtvih u napadu u kabulu: Više od 100 poginulo u eksploziji vozila hitne pomoći!

Kurir 28.01.2018
Ministar unutrašnjih poslova Vais Ahmad Barmak izjavio je da je još 235 osoba povređeno u tom samoubilačkom napadu. Među poginulima i ranjenima ima i policajaca, rekao je on. Napad je izveden tako što je detoniran eksploziv u vozilu Hitne pomoći… »

(Foto) preteće poruke na zidu osnovne škole na Kim: Osvanuli grafiti sa natpisima učk i Ubij Srbiju!

Kurir 28.01.2018
Nepoznati počinioci ispisali su danas na zgradi škole u Ugljaru kod Kosova Polja grafite "UĆK", kao i poruke "Ubij Serbije", " Kosovo je Albanija" i druge poruke uvredljivog sadržaja, saznaje RTV Kim. Slučaj je prijavljen policiji. Preteće poruke i… »

Američki Srbi pisali trampu: Hoćemo da se srpska zastava ponovo vijori iznad Bele kuće!

Kurir 28.01.2018
Američki Srbi uputili su pismo i zvaničan predlog administraciji predsednika Donalda Trampa u kojem se predlaže da se posle 100 godina srpska zastava ponovo, 28. jula ove godine, zavijori iznad Bele kuće. Pismo je u ime Srba potpisao Dragan Rakonjac… »

Katalonski poslanik: Puđdemon će zatražiti dozvolu da dođe

Kurir 28.01.2018
Navodi se da je Rul rekao da će Puđdemon u naredna 24 sata zatražiti sudsku dozvolu za prisustvo poslaničkoj debati koja će biti održana u utorak u Barseloni. Ustavni sud Španije saopštio je juče da bivši katalonski lider Puđdemon može da… »

Hoće anu Brnabić: Premijerka Srbije pozvana na sastanak Bilberberg grupe

Kurir 28.01.2018
BEOGRAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić dobila poziv za učešće na redovnom godišnjem sastanku najuticajnijih svetskih političara i ekonomista, okupljenih u Bilderberšku grupu, potvrđeno je njenom kabinetu. Poziv je usledio nakon njenog izlaganja… »