Izvor: N1 Info/Svet arhiva vesti 28.01.2018

Tramp: Imam mnogo problema sa EU

N1 Info 28.01.2018
Američki predsednik Donald Tramp zapretio je da će se suprotstaviti EU zbog, kako je rekao, veoma nepoštene trgovinske politike prema SAD. Tramp zahteva strože sprovođenje trgovinskih regulativa i prošle sedmice je potpisao zakon o carinama od 30… »

Ninisto ponovo izabran za predsednika Finske

N1 Info 28.01.2018
Dosadašnji predsednik Finske Sauli Ninisto ponovo je izabran na tu dužnost. Ninisto je već u prvom krugu predsedničkih izbora dobio više od 60 odsto glasova, ukazuje delimičan rezultat koji je Ministarstvo pravosuđa saopštilo posle prebrojavanja… »

Policija u Gazi sprečila žene da prisustvuju fudbalskom meču

N1 Info 28.01.2018
Policija pokreta Hamasa koji vlada u pojasu Gaze sprečila je nekoliko desetina žena da prisustvuju jednoj fudbalskoj utakmici iako su imale dozvolu za to. Policija tog palestinskog islamističkog pokreta saopštila je da grupu od oko 30 navijačica… »

Više hiljada Rusa na ulicama protiv Putina, uhapšen Navaljni

N1 Info 28.01.2018
Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni uhapšen je u Moskvi u trenutku kada su njegove pristalice protestovale širom zemlje pozivajući na bojkot predsedničkih izbora u martu. Hiljade Rusa su danas protestovale osuđujući "obmanu" predstojećih… »

Kako su propaganda i lažne vesti dovele naciste na vlast

N1 Info 28.01.2018
"Lažne vesti” nisu nikakva novost, pokazuje izložba u Briselu koja povlači paralele s nacističkom Nemačkom. Izložba u zgradi Evropskog parlamenta bavi se time kako je nacistička stranka koristila propagandu i medije da bi na vlast dovela Adolfa… »

Drugi krug izbora za sadašnjeg predsednika Kipra

N1 Info 28.01.2018
Sadašnji predsednik Kipra Nikos Anastasijadis je u današnjem glasanju na predsedničkim izborima osvojio najviše glasova, ali će kroz nedelju dana, 4. februara, ipak morati u drugi krug, mada kao favorit. Konačan rezultat današnjeg glasanja je da je… »

Američka kompanija strah od katastrofa pretvorila u biznis

N1 Info 28.01.2018
Uverena da se bliži neka velika katastrofa, kompanija iz Južne Dakote počela je izradu bunkera u koje, kažu, može udobno da se smesti cela porodica, uz garanciju da to sklonište može da izdrži svaku prirodnu ili nuklearnu katastrofu. Neobičnu… »

U turskim napadima u Siriji uništen drevni hram Ain Dara

N1 Info 28.01.2018
U turskim vazdušnim napadima na regiju Afrin na severu Sirije teže je oštećen drevni hram Ain Dara, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava, izražavajući žaljenje zbog katastrofe koju upoređuje s pustošenjem Palmire. "Hram datira iz… »

Pet osoba ubijeno u pucnjavi u Pensilvaniji

N1 Info 28.01.2018
Američka policija saopštila je da je najmanje pet osoba ubijeno u oružanom napadu, u perionici automobila u mestu Melkroft u saveznoj državi Pensilvanija. Melkroft se nalazi na oko 89 kilometara jugoistočno od Pitsburga. Prema podacima policije… »

Evakuacije zbog izlivanja Sene, Luvr zatvorio deo postavke

N1 Info 28.01.2018
Više od 1.500 stanovnika šireg regiona Pariza je evakuisano zbog opasnosti od izlivanja Sene, čiji je vodostaj u brzom porastu, javlja Rojters. Zbog porasta je i čuveni Luvr morao da zatvori svoju postavku islamske umetnosti koja je predstavljena u… »